Kontakt oss

Verdensmester i BIM

24. april 2013

Graphisoft Norge var en del av vinnerlaget BIM-Vikings som vant VM i BIM-prosjektering. Det norske laget BIM Vikings kapret verdensmesterskapet i bruk av den nye, kommende bygg-IKTen, BIM (buildingSMART-teknologien). Dette var det fjerde VMet i sitt slag – denne gangen en verdensomspennende hel-digital konkurranse i planlegging og prosjektering arrangert med hovedsete i London.

OverViewJuryens hovedkonklusjon om det norske vinnerbidraget: “For involving the clients and for the breadth and depth of their design and collaboration”. 12 lag fra hele verden med tilsammen over 300 personer involvert, deltok.

I tillegg til BIM Vikings stilte to team fra Sør-Korea, tre fra USA, ett fra Japan, to fra Storbritannia, ett fra Chile, ett fra Finland og ett mixed lag med deltakere fra Finland, Nederland, Norge (Norconsult – BIM Costing), og Storbritannia. Oppgaven i den internasjonale konkurransen – verdensmesterskapet – var å planlegge og prosjektere en hel bydel i London. Avansert kompetanse i bygg-IKT gjorde felles sak med arkitekter, prosjekterende, tekniske entreprenører og byggherrer. Rett nok skulle intet av dette realiseres noen gang, men kappestriden var en øvelse i å ta i bruk den nye teknologien som nå er på vei inn i internasjonal byggenæring – også her hjemme.

Med denne avanserte IKT-teknologien som verktøy kjempet det norske lag i 48 timer k med lag fra andre land. Kampen ble utført 100 prosent digitalt. Lite av tradisjonelle arkitekttegninger, krevende papirversjoner av romprogram eller snirklede rørgater for elektro m.m. var å finne. Alt ble laget i 3D-modeller der selv den minste detaljs generiske egenskaper ble ”limt” til 3D-versjonen av den aktuelle delen i byggkonstruksjonen.

Nyheter

Copyright © 2019 Graphisoft NO. All rights reserved

Developed by sommersethdesign.no / powered by wordpress.org

MENU