Våre 5 beste tips & råd til kompetanseheving innen BIM

04. desember 2020

Manglende BIM-kompetanse er en usynlig tidstyv i mange bedrifter. Hvor mye koster den usynlige tidstyven deg og din bedrift?

Feil arbeidsmetodikk, leting etter funksjoner og verktøy i programmet samt YouTube-søk etter løsninger, koster både tid og penger. Tid som kunne vært brukt til kreativt og verdiskapende arbeid. Skal man hevde seg i den økende konkurransen i dag så er ikke lenger LFT (Let-Finn-Trykk) metoden bra nok.

Økte krav fra kundene og press på timesprisene gjør at dagens bedrifter må ha effektivitet, og tegningsproduksjonen må gå fort. Små og mellomstore virksomheter er vel så sårbare for manglende kompetanse og lite utvikling som større virksomheter.

 

1. Kartlegg BIM-kompetansen og behovet for opplæring og videreutdanning

Hvilket nivå er den enkelte på i dag, og hvor ønsker de å være? For mange bedrifter er målet redusert tidsbruk og mer tid til verdiskapende arbeid. Steg 1 er å kartlegge BIM-kompetansen i bedriften, og resultatet vil vise hvor det er behov for opplæring og utvikling av ansatte. Ønsker dere hjelp med kompetansekartlegging har vi eksperter som kan bistå med dette på kort varsel.

 

2. Unngå fallgruvene

• Mangler grunnkurs
Enkelte deltar ikke på Archicad grunnkurs fordi de brukte programmet på skolen for 5-10 år siden. Grunnet den betydelige teknologiske utviklingen til Archicad de siste 5-10 årene er det helt essensielt å delta på grunnkurs for å utnytte programmets potensiale til det fulle.

• Intern opplæring erstatter kurs
Vi ser at en feil enkelte bedrifter gjør er å satse kun på intern opplæring. Bedriften risikerer da at nye ansatte lærer både den interne læremesterens uvaner og feil arbeidsmetodikk. Våre dyktige kursholdere har 20 års erfaring med kompetanseheving og har en gjennomtestet pedagogikk.

• Kompetansegapet har blitt for stort
Har du allerede fullført Archicad grunnkurs og trodde du var utlært? Ikke la det gå for lang tid før du melder deg på et videregående kurs. Når alt det grunnleggende sitter er det på tide med et Archicad videregående kurs for å kunne jobbe mer effektivt og utnytte flere av programmets funksjonaliteter. Ikke la BIM-kompetansen bli utdatert – prioriter tid til egen utvikling med videreutdanning for alle som jobber med BIM.

• Kun «Geir» fra IT-avdelingen deltar på kurs
Enkelte bedrifter kurser kun enkelte ansatte i bedriften. Vi kan ikke få understreket nok viktigheten av å kurse hele bedriften.

 

3. Lag et systematisk opplegg, med en årsplan for kursing og utvikling

Godt planlagt opplæring av ansatte er ofte en forutsetning for å få gjennomført kompetanseheving. Lag konkrete planer og sett av et årlig budsjett til utvikling av deres BIM-kompetanse. Vi i Graphisoft Norge har ekspertise på å lage gode kompetanseplaner som kan være til hjelp i arbeidet.

 

4. Hold deg oppdatert med korte, online temakurs

Er det spesielle tema dere mangler kunnskap om og ønsker å lære mer om? Delta på korte onlinekurs for å lære om spesifikke tema.

 

5. Tilpass kurs og temakurs til din bedrift sine behov

Er dere flere på kontoret som trenger kursing? Skreddersøm trenger ikke å være dyrt. Kanskje det er mer økonomisk lønnsomt med et kontorkurs. Alle våre kurs kan holdes online, men også ute hos kunder over hele landet (når COVID-19 situasjonen tillater det). Alle kurs kan spesialtilpasses etter behov . Våre erfarne kursholdere og konsulenter tar også andre prosjektrelaterte oppdrag.

 

 

2021 er året for å ta din BIM-kompetanse til et nytt nivå

La oss bistå din virksomhet med både kartlegging, utvikling og gjennomføring av smarte tiltak. Ønsker du et skreddersydd opplæringstilbud for deg selv eller din virksomhet?

Ta kontakt med våre dyktige kursholdere!

 

 

 

 

 

 

 

Nyheter

Kontakt oss

  • Ta en hyggelig prat med en av våre Graphisoft Norge kollegaer

    Vi tar ditt personvern på alvor. Vi trenger å lagre din informasjon for å kunne behandle forespørselen. Les mer om vårt personvern her

Copyright © 2021 Graphisoft NO. All rights reserved

Developed by sommersethdesign.no / powered by wordpress.org

MENU

Vi bruker cookies for å analysere bruksmønstre og gi deg en bedre brukeropplevelse på nettsiden vår. Du er helt anonym, fram til du eventuelt fyller ut et kontaktskjema. Da vil din e-postadresse lagres for å utføre det du ber oss om. Les mer i vår personvernerklæring