Kontakt oss

Suksess med ArchiCAD på AHO

24. april 2013

På Arkitektur- og Designhøgskolen i Oslo har noen av elevene selv tatt initiativ til DAK-undervisningen for å være best mulig forberedt på arbeidslivet. Mariann Fossheim er studentassistent og har vært med på å sette opp ArchiCAD-kurs på skolen.

aho2

Elevene på AHO er opptatt av at skolen skal holde et høyt internasjonalt nivå, sier Mariann. Vi vil være en anerkjent skole innen arkitektur, urbanisme og industridesign, men studentene må også lære å bruke de verktøyene som benyttes ute på arkitektkontorene. Det holder ikke å bare kunne tegne for hånd. Derfor tok studentene skjeen i egen hånd og fikk i gang et grunnkurs i ArchiCAD ved skolen. I dag har de obligatorisk undervisning i kun AutoCAD. Dette holder ikke lenger, når vi ser på hva som skjer ute i det reelle markedet. Elevene har lyst til å kunne så mye som mulig innen DAK.

Hvem skal bestemme hva som skal læres?
Elevene kjemper for at også ArchiCAD skal bli en del av pensum. Flaskehalsen er nok at mange av lærerne tegner i AutoCAD, og de syns kanskje det er tungt å sette seg inn i et nytt program. Den nye generasjonen arkitektstudenter er de første som er virkelig gode på DAK. Noen arkitekter henger etter i forhold til byggebransjen som har blitt ”digitalisert” ganske raskt, og det er ingen tvil om at det lønner seg å satse på et godt DAK-program.

Fornøyde ArchiCAD-brukere
Å komme i gang med ArchiCAD etter grunnkurset var lettere enn forventet sier Mariann. Kombinasjonen av brukervennlighet og funksjonalitet har vært en positiv opplevelse. For å hjelpe studentassistentene med undervisningsopplegget har AHO satt av et beløp som elevene kan bruke på ønsket undervisning. Alle er enig i at den gratis student- og lærerversjonen av ArchiCAD er topp. Det er nok en av grunnene til at så mange av studentene hadde kjennskap til programmet fra før. Ryktet om gratis studentversjon sprer seg raskt fra student til student. En annen god nyhet er at Artlantis studentversjon er gratis.

 

Nyheter

Copyright © 2019 Graphisoft NO. All rights reserved

Developed by sommersethdesign.no / powered by wordpress.org

MENU