RIFT etter 3D-visualisering

24. april 2013

Graphisoft har fått nye naboer i sine nye lokaler. RIFT AS ble startet i 2003 og jobber med 3D-visualisering av arkitektur. De består av 3 personer som alle er utdannet innen arkitektfaget. Krister Wanvik har tatt arkitektstudiet ved NTNU og AHO, Helge Nåvik er utdannet teknisk tegner ved Sofienberg Tekniske Fagskole og Linda Bøe er utdannet BA in design in Interior Architecture ved MI og Griffith College Dublin. De har samlet 23 års erfaring fra byggebransjen, 19 av de med ArchiCAD.

18

Helge og Krister har jobbet i mange år hos henholdsvis LINK Arkitekter og Heggelund & Koxvold Arkitekter. Begge disse firmaene bruker ArchiCAD. Her fikk de anledning til å tegne store og små prosjekter, og utviklet kompetanse innen 3D-modellering i ArchiCAD. Dette var en meget nyttig erfaring som de har tatt med seg inn i 3D-visualiseringsbransjen.

RIFT AS har kunder fra mange aktører innen byggebransjen. De gjør visualiseringer for arkitektkontorer, interiørarkitekter, utbyggere, meglere og reklamebyrå. Tegningsunderlaget de mottar fra kunder kan være alt fra håndskisser til ferdige 3D-modeller tegnet i diverse 3D-programmer. RIFT bruker ArchiCAD for å tegne opp bygg og landskap. Når dette er gjort, importerer de filen til 3D studio MAX. Her legger de på materialer, setter inn møbler og lyssetter prosjektet. De har god erfaring med hvordan disse to programmene kommuniserer med hverandre. RIFT drar stor nytte av at mange arkitektkontorer i Norge tegner i ArchiCAD. RIFT mottar ofte ArchiCAD-filer som de tilleggsdetaljerer før de importeres inn i 3D studio Max. Dette er svært tidsbesparende og fordelaktig for RIFT og oppdragsgiver ved korte tidsfrister.

RIFT registrerer at etterspørselen etter 3D-illustrajoner er økende. Arkitekter og utbyggere ønsker seg realistiske illustrasjoner av prosjekter før man setter i gang byggeprosessen. 3D-illustrasjoner brukes også i økende grad når prosjekter skal ut i salg.

Nyheter

Kontakt oss

Copyright © 2019 Graphisoft NO. All rights reserved

Developed by sommersethdesign.no / powered by wordpress.org

MENU

Vi bruker cookies for å analysere bruksmønstre og gi deg en bedre brukeropplevelse på nettsiden vår. Du er helt anonym, fram til du eventuelt fyller ut et kontaktskjema. Da vil din e-postadresse lagres for å utføre det du ber oss om. Les mer i vår personvernerklæring