Prisdryss på AHO

28. januar 2015

Torsdag 22. januar ble det delt ut 16 priser på AHO til studentprosjekter som har utmerket seg i høstsemesteret. Graphisoft Norge delte ut pris for fremragende bruk av datagrafikk til Sigurd Gjesti Berge for prosjektet Associative city maker 1.0.

Associative city maker 1.0.

Det er kursene selv som nominerer prosjekter til prisene, mens vinnerne plukkes ut av en fagjury i samråd med prissponsor. På arkitektsiden bestod juryen av Ellen Hellsten Ghilardi, Hellsten Arkitekter og Ole Gustavsen. Fra design Johan Schreiner, Sanjin Filipovic og Berit Lindquister.

Gjesti Berge forteller om prosjektet;

_DSC0019Advanced Computational Design Lab (ACDL) ved AHO arbeidet med å utvikle en rekke forslag for «High density low rise» bebyggelse i området mellom Sørenga og Lohavn.

Snarere enn å presentere et spesifikt forslag for en løsning, ble det i dette prosjektet utviklet et overordnet system for byplanlegging med den målsetning å forenkle prosessen og la brukeren selv diktere rammevilkårene for planen.

På grunnlag av studie av den eksisterende situasjonen på tomten, ble det lagt en ramme for hvilke løsninger som ble fokus i systemet. Med dette som grunnlag fungerer prosjektet som et assosiativt system hvor man som administrator har muligheten til å endre på alle parameterne som styrer byveven, gatene, koblingene og bygningenes distribusjon og høyde.

Brukerversjonen som var utstilt, var en kuratert versjon av det ovennevnte systemet, hvor mengden mulige endringer var redusert for å kunne gi et enkelt brukergrensesnitt og en velfungerende interaktiv modell. Sammen med modellen ble en portfolio presentert, med oppbygningen av systemet, samt noen mulige iterasjoner.

Gjesti Berge vil takker Joakim Hoen, Prof. Michael Hensel, og Søren S. Sørensen for hjelp.

Associative city maker 1.0

Nyheter

Kontakt oss

Copyright © 2019 Graphisoft NO. All rights reserved

Developed by sommersethdesign.no / powered by wordpress.org

MENU

Vi bruker cookies for å analysere bruksmønstre og gi deg en bedre brukeropplevelse på nettsiden vår. Du er helt anonym, fram til du eventuelt fyller ut et kontaktskjema. Da vil din e-postadresse lagres for å utføre det du ber oss om. Les mer i vår personvernerklæring