Nytt nasjonalmuseum

23. mai 2017

Statsbygg bygger nytt nasjonalmuseum på Vestbanen i Oslo og har med seg Rambøll som rådgiver i alle tekniske fag på prosjektet.

Det nye Nasjonalmuseet i Oslo er Europas største pågående byggeprosjekt. Tomten til det nye museet har et bruttoareal på 54.600 m2 og vil koste 5,7 mrd. Bygget skal romme kunstsamlingene fra Nasjonalgalleriet, Kunstindustrimuseet og Museet for Samtidskunst.

”Prosjektet blir et monumentalt bygg for kunst som skal tiltrekke publikum fra hele verden. Derfor må løsningene som velges ha de riktige egenskapene for å oppfylle prosjektets mål,” sier projektleder Ivar Barstad fra Rambøll.

Det er Kleihues + Schuwerk som har tegnet det nye museumsbygget. Bygget skal ha en lysende alabasthall, noe som gir bygget et slående arkitektonisk uttrykk. Alabasthallen relaterer seg til de eksisterende monumentene i området (Rådhuset og Akershus festning).

Bygget skal være et mønsterprosjekt på klima og energi. Målet er en 50 prosent reduksjon av klimagassutslipp gjennom byggets levetid i forhold til dagens nivå. Det skal utarbeides en kvalitetsoppfølgingsplan og et klimagassregnskap som en integrert del av planleggings-, prosjekterings- og byggeprosessen.

Fakta
Oppdragsgiver: Kulturdepartementet
Bruker: Nasjonalmuseet
Brutto bygningsareal: cirka 54.600 kvm
Byggestart / Ferdigstilling: 2014/2019
Status: Byggefase
Kostnadsramme: 5,7 mrd. (01.07.2016)

ArchiCAD, Nyheter

Kontakt oss

  • Ta en hyggelig prat med en av våre Graphisoft Norge kollegaer

    Vi tar ditt personvern på alvor. Vi trenger å lagre din informasjon for å kunne behandle forespørselen. Les mer om vårt personvern her

Copyright © 2020 Graphisoft NO. All rights reserved

Developed by sommersethdesign.no / powered by wordpress.org

MENU

Vi bruker cookies for å analysere bruksmønstre og gi deg en bedre brukeropplevelse på nettsiden vår. Du er helt anonym, fram til du eventuelt fyller ut et kontaktskjema. Da vil din e-postadresse lagres for å utføre det du ber oss om. Les mer i vår personvernerklæring