MagnorVinduet med parametriske BIM-objekter

02. juni 2014

De fleste arkitekt- og beregningsarbeider utføres i dag i digitale tegneprogrammer. Det gir uante muligheter for visuell presentasjon hvor forslag til løsninger kan vurderes fra alle vinkler og i alle plan. Nå starter en helt ny designepoke ved at også bygge- og innredningsindustriens produkter begynner å bli tilgjengelige som digitale illustrasjoner (BIM-objekter) i samme programvare som arkitektenes tegneprogrammer. I praksis betyr det at designansvalig for bygget kan hente inn vinduer, dører, møbler og annet som digitale illustrasjonsobjekter og legge dem rett inn byggets overordnete design hvoretter de oppfører seg som en del av hovedkonstruksjonen.

AT200E Snitt i antrasitt farge

På den måten vil produktobjektene kunne følge alle skaleringer og vinklinger som bygget forøvrig uten at det medfører tilleggsarbeid for designer. Hele konstruksjonen blir også langt mer realistisk da det er de konkrete bygningselementene som vises i sin korrekte form, farge og utførelse. I praksis vil en kunne oppnå en fullstendig virtuell bygning med de aktuelle byggkomponenter.

MagnorVinduet – første norske vindusprodusenter med BIM
MagnorVinduet har lenge vært i forkant av den digitale utviklingen. Derfor tilbys nå alle vinduer som parametriske intelligente BIM-objekter til arkitekter, interiørarkitekter og andre som har behov for det. I første rekke leveres objektene til AchiCAD. En programvare med enestående teknologi som gjør at objektene er mer parametriske, har flere innstillingsvalg og et mye enklere brukergrensesnitt enn konkurrerende programvare.

Gratis logg-in kode for BIM på www.magnorvinduet.no/media

MagnorVinduet har eget direkte logg-in skjema for BIM på sin hjemmeside. Når det fyllles ut og oversendes vil bruker umiddelbart bli tildelt en personlig logg-in kode som gir fri adgang til alle MagnorVinduets BIM-objekter.

 ”BIM vil gjøre hverdagen enklere og bedre for alle i byggtekniske fag – derfor har vi lagt store ressurser ned i prosjektet”  sier MagnorVinduets produktutviklingssjef Leif Gunnar Borgen

Nyheter

Kontakt oss

Copyright © 2019 Graphisoft NO. All rights reserved

Developed by sommersethdesign.no / powered by wordpress.org

MENU

Vi bruker cookies for å analysere bruksmønstre og gi deg en bedre brukeropplevelse på nettsiden vår. Du er helt anonym, fram til du eventuelt fyller ut et kontaktskjema. Da vil din e-postadresse lagres for å utføre det du ber oss om. Les mer i vår personvernerklæring