Kontakt oss

HÅG utvikler BIM-objekter

24. april 2013

HÅG ble etablert for over 60 år siden og er i dag en ledende leverandør av kontorstoler i Norden, og blant de 10 største i Europa. HÅG har hovedkontor i Oslo, med produksjon og logistikk lokalisert på Røros. I tillegg er HÅG representert med salgsselskap i Stockholm, København, Düsseldorf, Dorderecht i Nederland og et utstrakt nettverk av importører og forhandlere over hele verden.

HÅG1

Ergonomi, design, kvalitet og miljø
HÅG utvikler, produserer og markedsfører arbeids-, besøks- og konferansestoler basert på fire hjørnesteinsprinsipper; ergonomi, design, kvalitet og miljø. Sitteløsningene til HÅG er basert på en filosofi om at mennesket ikke er skapt for å sitte stille, men for bevegelse og variasjon som kommer godt til uttrykk i deres produkter. Flere av produktene som HÅG Capisco, og HÅG Balans, har nærmest blitt designikoner i senere tid, og nylig lanserte de også HÅG Conventio Wing som allerede har utmerket seg med en rekke priser i Europa og USA.

BIM-objekter i prosjektplan fra dag 1
HÅG har i lengre tid gjort utvalgte stolmodeller i forskjellige 2D- og 3D-filformater tilgjengelig på sine hjemmesider for nedlasting. I 2005 tok de et skritt videre og utviklet et utvalg av stolene som intelligente BIM-objekter, med hjelp fra Graphisoft. Prøveprosjektet fikk mange positive tilbakemeldinger, og nå er nesten hele produktsortimentet tilgjengelig for nedlasting i et samlet bibliotek.

Det er viktig for Marketing avdelingen at BIM-objekter ligger i prosjektplanen fra dag én ved planlegging av en ny modell. BIM-objektene er en viktig brikke i kommunikasjon med arkitekter, kontorplanleggere, og forhandlere. Det som avgjorde denne satsingen var kombinasjonen av en utbredt brukerbase, fleksibilitet i form av eksport til en rekke andre filformater, og ”intelligente” produktparametere.

Nyheter

Copyright © 2019 Graphisoft NO. All rights reserved

Developed by sommersethdesign.no / powered by wordpress.org

MENU