GRAPHISOFT Norge klager inn Strand Kommune til KOFA

24. oktober 2018

Klagen gjelder «plan og designkonkurranse om nye Fjelltun skole» og «Rammeavtale rådgivende ingeniører og arkitekter Referansenummer: 18/2281».

Strand Kommune har i ovennevnte konkurranse og rammeavtale beskrevet at det må benyttes ett proprietært fil-format (.rvt for Revit) og tilhørende samarbeidsløsning. I tillegg vil Strand Kommune også vektlegge erfaring i denne programvaren i evalueringen av tilbyderne.

På spørsmål fra interesserte tilbydere, begrunner Strand Kommune sitt krav med en rekke påstander om det ISO-sertifiserte og åpne filformatet IFC. GRAPHISOFT Norge har ovenfor Strand Kommune lagt frem dokumentasjon på at påstandene om IFC-formatet er uriktige, noe kommunen i ettertid også har innrømmet. Strand Kommune har allikevel ikke vært villig til å etterkomme ønsket fra potensielle tilbydere om å benytte åpne filformater.

Vi støtter derfor NAL når de skriver på sin webside at «Den klare hovedregelen er at offentlige anskaffelser skal kunngjøres og beskrives på en nøytral og ikke-diskriminerende måte for dermed å åpne for at enhver potensiell leverandør kan levere tilbud. Kravspesifikasjoner skal ikke vise til bestemte merker eller programvare dersom det vil føre til at potensielle tilbydere utelukkes og konkurransen dermed begrenses. Det følger av forskrift om offentlige anskaffelser», sier Anette Søby Bakker, juridisk sjefsrådgiver i AiN. Les om mer om dette her.

På oppfordring fra våre kunder har derfor GRAPHISOFT Norge besluttet å klage inn Strand Kommune til KOFA. I den sammenhengen vil vi gjerne ha kontakt med alle kontorer uansett fag som følte seg forhindret, eller lot være å delta i de utlyste konkurransene, samt oppfordre andre organisasjoner og programvareleverandører til å gi uttrykk for sin støtte til oss. GRAPHISOFT Norge vil stå for selve klagen, og det følger ingen forpliktelser med å melde seg for oss.
Kontaktperson: Frode Saltkjelvik.

Nyheter

Kontakt oss

  • Ta en hyggelig prat med en av våre Graphisoft Norge kollegaer

    Vi tar ditt personvern på alvor. Vi trenger å lagre din informasjon for å kunne behandle forespørselen. Les mer om vårt personvern her

Copyright © 2020 Graphisoft NO. All rights reserved

Developed by sommersethdesign.no / powered by wordpress.org

MENU

Vi bruker cookies for å analysere bruksmønstre og gi deg en bedre brukeropplevelse på nettsiden vår. Du er helt anonym, fram til du eventuelt fyller ut et kontaktskjema. Da vil din e-postadresse lagres for å utføre det du ber oss om. Les mer i vår personvernerklæring