Evolver etablerer nordisk kraftsenter for digitalisering av byggebransjen ved å kjøpe Graphisoft Norge, Nolliplan og M.A.D.

17. januar 2020

16. januar kjøpte Evolver Fund I, gjennom tre parallelle transaksjoner aksjemajoriteten i Graphisoft Norge (Arktis AS, Norge), Nolliplan AB (Sverige) og M.A.D. Oy (Finland). Bedriftene er spesialiserte leverandører av verktøy og løsninger for digitalisering av byggebransjen basert på såkalt openBIM. Selskapene har markedsledende posisjoner i sine respektive markeder og er forhandlere av softwaren ARCHICAD i Norge, Sverige og Finland. Den nye gruppen omsetter for cirka 16 millioner euro. Ledelsen og de tidligere hovedeierne vil fortsette som aksjonærer og leder selskapene videre i sine respektive markeder.

Transaksjonen samler en gruppe bedrifter med ganske lik produktportefølje, bred kompetanse og solid geografisk tilstedeværelse som gir konsernet muligheten til å levere unike kundefordeler, samtidig som man sikrer posisjonen som Nordens ledende kunnskapssenter innen digitaliseringsløsninger basert på openBIM. Med sin markedsposisjon blir gruppen en enda mer interessant partner for både eksisterende og nye kunder såvel som programvareleverandører. Selskapene fortsetter å operere under sine eksisterende navn. Konsernets hovedkontor ligger i Helsinki.

Tidligere hovedeier i Graphisoft Norge, Halvor Sandbu, tiltrer stillingen som konsernsjef og kommenterer transaksjonen på følgende måte: ”Sammen skal vi være en sterkere aktør enn vi har vært individuelt. Sammenslåingen gir oss muligheten til å dra nytte av hverandres kompetanse og ressurser for å spisse våre leveranser og betjene kundene våre på en enda bedre måte i hvert marked. Samtidig kan vi realisere synergier og bli mer effektive. I Evolver har vi en aktiv og støttende hovedeier. Sammen fortsetter vi å utvikle selskapet i henhold til en felles plan. Jeg og mine kolleger gleder oss til å fortsette å hjelpe våre kunder å realisere de mange mulighetene som digitaliseringen av byggebransjen åpner for.»

”Det är med stor tillfredsställelse vi gör den här affären. Digitaliseringen inom byggnadsindustrin har framtiden för sig och är viktig inte bara för bolagets kunder utan också ur ett samhällsperspektiv. Potentialen att effektivisera arbetsflöden och öka produktiviteten är enorm. Den marknadsposition vi nu får gör oss till en naturlig samarbetspartner för både kunder och mjukvarubolag och skapar goda förutsättningar för tillväxt. Vi ser fram emot att stötta ledningen på alla sätt vi kan i den resan.”,sier Erik Flodin, Partner ved Evolver Equity og det nye konsernets styreleder.

For ytterligere informasjon kontakt:

-Halvor Sandbu, CEO, tlf +47 970 03 280

-Erik Flodin, Partner, Evolver Equity Ab, tlf +358 457 575 9151

Om M.A.D. Oy

Micro Aided Design (M.A.D.) er Finlands ledende spesialist innen bygginformasjonsmodellering. M.A.D. tilbyr et bredt utvalg av BIM-verktøy og tilhørende kurs- og konsulentvirksomhet til arkitektkontorer og andre byggrelaterte foretak. Bedriften er hjemmehørende i Helsinki og har 20 ansatte.

www.mad.fi

Om Nolliplan AB

Nolliplan tilbyr BIM software, tjenester og løsninger til den svenske arkitekt- og byggebransjen. Bedriften er alene om å distribuere ARCHICAD, Solibri og Vico på det svenske markedet. Blant kundene finnes et stort antall arkitektkontorer, prosjektører og byggentreprenører. Nolliplan har hovedkontor i Stockholm med lokale kontorer i Malmø og Gøteborg. Bedriften har 17 ansatte.

www.nolliplan.se

Om Graphisoft Norge (Arktis AS)

Graphisoft tilbyr den norske byggeindustrien innovative digitale verktøy tilhørende skreddersydde tjenester. Bedriften tilbyr bl.a. ARCHICAD, Solibri og konstruksjonsverktøyet ArchiFrame. Blant kundene finnes arkitektkontorer i alle størrelser, interiørdesignere, entreprenører og produsenter av hytter og bolighus. Siden 2008 har bedriften brukt brandingen Graphisoft. Bedriften har hovedkontor i Oslo og sysselsetter 20 personer.

www.graphisoft.no

Evolver 

Evolver er et finsk investeringsselskap som er spesialisert på buyout-investeringer i små- og mellomstore nordiske selskap. Evolver støtter bedriftseiere med å realisere sitt potensiale på en varig måte ved å tilføre kunnskap, verktøy og kapital for videre vekst og verdiskapning.

Siden 2009 har Evolver gjennomført ett trettitalls foretaks-transaksjoner. Evolver er registrert hos Finansinspektionen i Finland og er medlem i Finlands riskkapitalforening FVCA.

www.evolverequity.com

ArchiCAD

Kontakt oss

  • Ta en hyggelig prat med en av våre Graphisoft Norge kollegaer

    Vi tar ditt personvern på alvor. Vi trenger å lagre din informasjon for å kunne behandle forespørselen. Les mer om vårt personvern her

Copyright © 2022 Graphisoft NO. All rights reserved

Developed by sommersethdesign.no / powered by wordpress.org

MENU

Vi bruker cookies for å analysere bruksmønstre og gi deg en bedre brukeropplevelse på nettsiden vår. Du er helt anonym, fram til du eventuelt fyller ut et kontaktskjema. Da vil din e-postadresse lagres for å utføre det du ber oss om. Les mer i vår personvernerklæring