BIM blir mobilt

24. april 2013

“Patti the Architect”, et arkitektfirma med base i Florida, bruker Apples nye teknologiske vidunder for å gjøre nytte av “Building Information Modeling (BIM) på byggeplassen.

ihoneEn arkitekt har aldri vært så mobil med sine dokumenter tidligere. Med Apple iPhone i hånden kan arkitekt Patricia Stough og resten av kontoret lett få tilgang til designdokumenter, arbeidstegninger og 3D modeller uavhengig av hvor de befinner seg. Kontoret gjør alle sine prosjekter i ArchiCAD, og gjør dermed også filene bærbare og lett tilgjengelige på iPhones høyoppløselige widescreen-skjerm.

Denne mobiliteten gjør at kontoret enklere kan kommunisere sine idèer til kunder, samtidig som samarbeidet og konsulteringsprosessen med andre involverte blir mindre komplisert. Og selv om de skulle ha glemt å oppdatere en tegning til sin iPhone, kan disse enkelt hentes inn via trådløse nettverk. Ved å berøre skjermen kan brukere lett zoome inn og ut av plantegninger, snitt og fasader.

3D-bilder lastes opp og gjør visualiseringsprosessen mobil. I fremtiden vil kontoret bruke ArchiCAD og iPhone for å ta med seg VR Fly-Throughs til byggeplassen, og direkte ha tilgang til tegninger på websiden via Apple Safari Web Browser.

«Dagene der vi tok med oss rullemeter på rullemeter med papirtegninger til byggeplassene, og så finne ut at jeg hadde glemt et viktig dokument på kontoret er forbi, sier Stough. Nå kan jeg bære med meg selv de største, mest komplekse og detaljerte ArchiCAD-modellene i lommen. Muligheten for å ta med digitale 3D-tegniner til byggeplassen er en stor fordel, som tillater meg bedre kommunikasjon med alle parter involvert i prosjektet.»

Patti the Architect er et prisbelønnet arkitektkontor med hovedkvarter i Dunedin, Florida som spesialiserer seg på hoteller, skoler og kontorer. Kontoret fokuserer på designløsninger som bevarer miljøet og holder høy standard.

«Muligheten til å benytte BIM modeller til å kommunisere det estetiske, geometriske og underliggende data på hvordan bygningen er bygd opp, gir meg et stort fortrinn foran mine konkurrenter. Ved å gjøre modellene så mobile med iPhone, posisjonerer jeg meg som en innovativ skikkelse I bransjen.»

Nyheter

Kontakt oss

Copyright © 2019 Graphisoft NO. All rights reserved

Developed by sommersethdesign.no / powered by wordpress.org

MENU

Vi bruker cookies for å analysere bruksmønstre og gi deg en bedre brukeropplevelse på nettsiden vår. Du er helt anonym, fram til du eventuelt fyller ut et kontaktskjema. Da vil din e-postadresse lagres for å utføre det du ber oss om. Les mer i vår personvernerklæring