Barnas skattejakt med ArchiCAD

26. april 2013

Øyvind Løken er daglig leder i Morsa Arkitektur og har kommet på en litt original måte å bruke ArchiCAD på. I tillegg til å være sivilarkitekt er han aktiv orienteringsløper og ivrig i å reklamere for sporten lokalt. Sammen med lokallaget til Turistforeningen har de laget et skattekistehefte i ArchiCAD og satt ut fire skattekister i skogene rundt Moss.

1020005338Idéen til skatteheftene fikk han under et prosjekt i ArchiCAD da han lurte på hva man egentlig skulle bruke fotavtrykkene på «gangbanelinjen» til. «Skatteheftene og kartene har ligget som en ide noen år, men det var den tilfeldige oppdagelsen av strektypen som viser fotspor i AC som var første skritt for å realisere kartene,» forteller Øyvind.

Kartene er todimensjonale, så det er kun enkle flater, streker og tekst som benyttes. «Som prosjekterende arkitekt var det enklest å benytte seg av ArchiCAD som er så brukervennlig og allerede ligger i fingrene. Opptegning i plan, innhenting av kartunderlag, bilder og logoer til heftet går rask og man har kontroll på sluttproduktet hele tiden,» fortsetter Øyvind.

Sjørøverinformasjon
Skattejakten er arrangert for 3. gang i år og har vært en suksess så langt. Kistene er plassert rundt om i Larkollen og er fylt med leker. Skattekistene har fått låne navnet av den beryktede Kaptein Rødskjegg, som frekventerer Moss, Vansjø og ytre Oslofjord i sommermånedene.

Skattekistene finner man ved hjelp av kartene som Øyvind har laget i ArchiCAD. Kartene er basert på detaljerte orienteringskart som forenkles slik at alle barn uten kartkunnskaper forstår de. Ved merkede steder, større stier eller veier i skogene rundt Moss er det satt opp skilt med Rødskjegglogoen om angir startsted for skattejakten. Enkle kart med lettfattelige visuelle detaljer gir barna en enkel og morsom skattejakt i flott skogsterreng.

Kistene er fylt med leker. Når man finner en kiste skal man legge en av sine egne leker i kista, ta ut en ny og spennende leke man har lyst på. Hver kiste har et enkelt kodeord i lokket som man kan notere og være med i trekningen av flotte premier.

«Det er tredje året vi lager Kaptein Rødskeggs skattejakt her i Moss, deltagelsen er stor og økende. I løpet av et par måneder er det utrolig hvor store stier som skapes av mange små barneføtter på tur i skogen. Med hjelp av gode sponsorer og medhjelpere trykkes det opp 1500 eksemplarer av heftet, som er et gratistilbud til alle barnefamilier. Det er bare å ta med seg en leke og gå på skattejakt i skogen. Gleden over å kunne bytte leker er stor blant deltagerne. Alle som har lyst å oppleve flott natur og en skogstur med «litt attåt» bør finne anledning til en tur til oss. Skattejakten vil fortsette i Moss i uoverskuelig fremtid », avslutter Øyvind.

Nyheter

Kontakt oss

Copyright © 2019 Graphisoft NO. All rights reserved

Developed by sommersethdesign.no / powered by wordpress.org

MENU

Vi bruker cookies for å analysere bruksmønstre og gi deg en bedre brukeropplevelse på nettsiden vår. Du er helt anonym, fram til du eventuelt fyller ut et kontaktskjema. Da vil din e-postadresse lagres for å utføre det du ber oss om. Les mer i vår personvernerklæring