Avkrefter mytene om BIM i nettskyen

26. april 2013

Viktor Varkonyi, administrerende direktør i Graphisoft, diskuterer de grunnleggende faktorene av Cloud Computing, inkludert fire ulike tilnærminger fra forskjellige selskaper som Amazon, Google og Apple. Han avkrefter forestillingen enkelte i AEC-industrien har om at BIM allerede har, eller snart vil ha flyttet til nettskyen, og drøfter videre de to viktigste faktorene som bør tas i betraktning før cloud computing for BIM blir vurdert.

NETTSKY

“BIM-prosjekter har spesielle krav som må vurderes for å kunne utnytte det virkelige potensialet av nettskyen. Jeg tror løsningen er en integrert BIM-modell i stedet for en samling av frittstående filer. Denne integrerte modellen krever en aktiv BIM-server som muliggjør sanntidssamarbeid og gir direkte toveis tilgang til ”live” BIM-modeller gjennom spesielle verktøy fra forskjellige arbeidsstasjoner. En aktiv BIM-server krever riktig programvare for å kunne skalere med nettskyen på en måte som gir best mulig avkastning på IT-infrastrukturen”, sier Viktor Varkonyi.

Cloud Computing er ikke en spesifikk teknologi eller en bestemt programvareløsning. Det er et paraplybegrep for ulike metoder for deling av ressurser over datanettverk. (kilde: Wikipedia)

Les hele artikkelen til Viktor Varkonyi, administrerende direktør i Graphisoft

Nyheter

Kontakt oss

Copyright © 2019 Graphisoft NO. All rights reserved

Developed by sommersethdesign.no / powered by wordpress.org

MENU

Vi bruker cookies for å analysere bruksmønstre og gi deg en bedre brukeropplevelse på nettsiden vår. Du er helt anonym, fram til du eventuelt fyller ut et kontaktskjema. Da vil din e-postadresse lagres for å utføre det du ber oss om. Les mer i vår personvernerklæring