ARCHICAD 22 – Norsktilpasset versjon lansert!

05. september 2018

ARCHICAD 22 utvider grensene for hva som er mulig med BIM og setter i tillegg fokus på design av fasader, ytelse i 2D, samt behovet for dokumentasjon.

Fasadeverktøyet (Curtain Wall) har blitt kraftig forbedret og er nå et reelt designverktøy. Dette gir stor frihet til kreativitet og design, samtidig som det sørger for at alt er konstruksjonsmessig korrekt. Verktøyet har med de nye mulighetene også fått enda bedre støtte for algoritmisk design gjennom to-veis koblingen for ARCHICAD-Grasshopper.

Vi har hentet erfaringer fra GIS-programmer og ARCHICAD støtter nå bruk av GPU (Graphics prosessor unit). Dette sammen med en ny patentert algoritme for utnyttelse av ledig prosessorkraft, forbedrer evnen til kontinuerlig zooming og panorering i 2D vesentlig.

Med Parametric Custom Profiles kombinerer man styrken i parametrisk design og friheten til å kunne enkelt lage utgangspunktet for disse selv. Profiler kan nå være utgangspunktet for mange forskjellige varianter, og redigeres direkte i både 2D og 3D.

Med ARCHICAD 22 innføres også muligheten til å benytte matematiske og logiske uttrykk (logical Expressions). Opprett elementegenskaper ved hjelp av numerisk, tekst eller boolsk data, og bruk disse egenskapene til å merke eller filtrere elementer og presentere dem grafisk, i tabellform eller til andre formater slik som IFC. Denne nye funksjonaliteten øker muligheten til å automatisk berike modellen med informasjon, også kalt «I’en i BIM».

Dette kan for eksempel benyttes til å:

• Hente data fra forskjellige parametere og samle det til en sammensatt kode, slik som Statsbyggs tverrfaglige merkesystem (TFM).
• Sjekke design opp imot krav og regler, slik som f.eks. plassbehov for elever i et klasserom, eller riktig brystningshøyde og størrelse på vindu når det er en rømningsvei.
• Regne ut materialmengder og priser, eller fordele kostnader og areal i f.eks. forvaltning, drift og vedlikehold (FDV).

Les mer om disse og de andre nyhetene i ARCHICAD 22 her.

ARCHICAD leveres ferdig tilpasset for det norske markedet uten tillegg i pris. Man kan både leie, eie, eller kjøpe timesbaserte lisenser.

Eksisterende kunder med serviceavtale (VIP-avtale) kan laste ned ARCHICAD 22 fra www.archicad.no fra og med i dag.

Student- og lærerversjon forventes klare innen 10. September og kan da lastes ned fra www.myarchicad.com.

University Library Freiburg, Germany DEGELO ARCHITEKTEN, www.degelo.net Photo © Barbara Bühler

Om GRAPHISOFT
GRAPHISOFT® satte i gang BIM-revolusjonen i 1984 med ARCHICAD®, industriens første BIM-applikasjon for arkitekter. GRAPHISOFT fortsetter å lede an utviklingen for industrien med innovative løsninger slik som den revolusjonerende BIMcloud®, verdens første sanntids BIM-samarbeids plattform og BIMx®, verdens ledende mobil app for enkel tilgang til BIM-modeller og tegninger for ikke-profesjonelle. GRAPHISOFT er en del av Nemetschek Gruppen.

Nyheter

Kontakt oss

Copyright © 2019 Graphisoft NO. All rights reserved

Developed by sommersethdesign.no / powered by wordpress.org

MENU