Første BIM-verktøy med SketchUp-lignende arbeidsmetodikk

26. april 2013

Versjon 16 blir en svært innholdsrik oppgradering, som også kan åpne opp for nye brukergrupper. Jeg tenker da spesielt på grupper innen landskapsdesign, byplanlegging, skisse og konseptmodellering samt interiør- og møbeldesign, sier Frode Saltkjelvik, Teknisk sjef i GRAPHISOFT Norge. GRAPHISOFT har en klar visjon om hvor de vil med BIM, og jeg tror mange av våre kunder føler det som en ekstra trygghet. I hver versjon etterstrebes det å gi reelle og nyttige nyheter som faktisk betyr noe for ArchiCAD-brukerne. Utsendelse av manualsett og programvare har allerede startet til de mer enn 1000 norske kontorene med servicekontrakt.

ArchiCAD 16 med SketchUplignede egenskaper

Formgivningsevner ingen trodde var mulig i et BIM-verktøy
-Med det nye banebrytende MORPH-verktøyet opphever GRAPHISOFT skillet innen design og formgivning i BIM-verdenen. Komplekse former og arbeidsmetodikk man tidligere mente ville være umulig å få til i et BIM-verktøy, er nå mulig med ArchiCAD. Som en av de ledende utviklerne har vi også sørget for at kompleks geometri fungerer videre over i openBIM og IFC-formatet.

Norsktilpasset uten tillegg i pris
-Som vanlig inneholder den norske versjonen oppdaterte prosjekteringsmaler tilpasset Norsk Standard. Den har markedets mest omfattende BIM-bibliotek med blant annet norske dører og vinduer, symboler for branntekniske tegninger og rømningsplaner, stålprofiler, skjemaer, tittelfelt og layouter etc. De norske tilpasningene utvikles og kvalitetssjekkes i regi av GRAPHISOFT Norge og er en fast del av installasjonspakken for alle brukere, uansett om de er servicekontraktskunder eller ikke. Også studenter får laste ned gratis full norsktilpasset versjon, og på denne måten blir de bedre forberedt til det som møter dem i det virkelige arbeidslivet.

Integrert energievalueringsmodul på norsk
-Med ArchiCAD 16 følger det også med en fullt integrert energievalueringsmodul. Denne er i sin helhet oversatt slik at både brukergrensesnittet og rapporter er norskspråklig. Med noen få klikk kan man utføre dynamiske energievalueringer av BIM-modeller i ArchiCAD. Dette tror vi kan bidra til å øke fokuset på sammenhengen mellom god design og bygningers energibehov. Man kan enkelt teste ut forskjellige designalternativer med alle materialer i den norske prosjekteringsmalen knyttet mot termiske verdier slik at man raskt kan bygge opp en vegg og automatisk få beregnet u-verdien. Det er også en direkte kobling mot værdatatjenester og klimafiler utfra byggets geografiske beliggenhet. De som ikke allerede har BIM-verktøyet ArchiCAD, kan laste ned en 30-dagers fullt norsktilpasset prøveversjon på MyArchiCAD.com.

 

Nyheter

Kontakt oss

Copyright © 2019 Graphisoft NO. All rights reserved

Developed by sommersethdesign.no / powered by wordpress.org

MENU

Vi bruker cookies for å analysere bruksmønstre og gi deg en bedre brukeropplevelse på nettsiden vår. Du er helt anonym, fram til du eventuelt fyller ut et kontaktskjema. Da vil din e-postadresse lagres for å utføre det du ber oss om. Les mer i vår personvernerklæring