Visualiseringsprogram i verdensklasse

26. april 2013

MAXON i Tyskland har jobbet i 26 år med å utvikle et av de mest anerkjente 3D-programvarene i verden. CINEMA 4D er mye benyttet innen film og visuelle effekter, foto- og ikke minst arkitekturbransjen.

Det er ikke mange år siden man prosjekterte på store tegnebrett med like store linjaler. I dagens digitale verden er arkitektbedriftene avhengige av kreative mennesker med kompetanse innen IT og programvare for å holde følge med konkurrentene. Uten kreative mennesker med kunnskap i CAD-programmer vil et arkitektkontor ha vanskelig med å holde tritt med konkurrentene i dag.

Mange arkitektkontorer sender i dag bort visualiseringsoppdragene sine grunnet lav eller ingen kompetanse på området. Utfordringen er å tilegne seg kompetanse på «nye» områder. De som allerede behersker avansert programvare som f.eks ArchiCAD vil ha gode forutsetninger for å lære seg CINEMA 4D. Av de mange visualiseringsprogrammene ute på markedet er CINEMA 4D et av de beste og enkleste å lære seg.

3D visualisering av prosjekt

CINEMA 4D er ikke bare et visualiseringsverktøy, men også et modelleringsprogram. Hvis vi ser på hva arkitekten gjør i sitt arbeid, kan vi si at han allerede modellerer. Hvorfor trenger man da enda en programvare som kan modellere på samme prosjektet?

MAXON har sørget for at CINEMA 4D har en meget god integrasjon med ArchiCAD. Mens du prosjekterer i ArchiCAD kan du sende prosjektet ditt direkte til CINEMA 4D. Her kan du gjøre en endring som er vanskelig å få til og sende endringen tilbake til ArchiCAD. Denne kommunikasjonen mellom programmene er til f.eks å teste ut forskjellige friformer i prosjektet.

Vi har tatt en prat med Bjørn Fredrik i AS Scenario Interiørarkitekter MNIL som bruker CINEMA 4D til daglig.

«- Vi ble tidlig klar over at vi trengte et godt 3D-program som det både kunne visualiseres og modelleres i. Etter en prosess hvor vi kikket på flere programmer falt valget på CINEMA 4D. Mye av grunnen til dette er at renderingsmotoren er rask og god, samt at programmet er enkelt å lære seg,» sier Bjørn Fredrik.

Han forteller videre at 3D-renderinger er blitt en viktig del av hverdagen for arkitektkontorene. Derfor er det viktig å følge med i utviklingen.

«– Vår erfaring er at arkitekten kan lære seg CINEMA 4D og dermed få full kontroll over sine egne visualiseringer. De fleste datafolk kan lære seg CINEMA 4D, men de mangler ofte sansen for former og romlighet som arkitekten har. Derfor har arkitekten en fordel i forhold til andre profesjoner fordi den faglige bakgrunnen ligger der,» sier Bjørn Fredrik.

AS Scenario Interiørarkitekter MNIL er opptatt av å følge med i utviklingen av nye programmer som kommer ut på markedet og dra nytte av det.

Varenna Alea bilde 02

«– CINEMA 4D har en trygg og god integrasjon med ArchiCAD, noe som hjalp oss veldig i startfasen.»Det å kunne ha en direkte 2-veis kommunikasjon mellom programmene er fantastisk. Dette bidro til at vi i starten kunne gjøre enkle visualiseringer raskt og effektivt, kun 2 uker etter at vi fikk programmet. Senere gav CINEMA 4D oss muligheten til å være mer fri i form og uttrykk i de forskjellige prosjektene.»

Bjørn Fredrik sier videre at det er blitt mye lettere å selge inn et konsept med en god 3D-illustrasjon og ikke bare plantegningene som grunnlag.

«– Det er mye enklere å få kunden til å forstå disse idéene når vi har flotte bilder underveis i prosjektet. Det er en enkel og bedre måte å presentere på, og det er nesten en selvfølge for mange at det gjøres slik. Kundene våre forventer at vi kan levere gode illustrasjoner til prosjektene vi har, noe vi gjør med stor glede ved hjelp fra CINEMA 4D,» avslutter Bjørn Fredrik.

Bad tomannsbolig bilde 01rev

CINEMA 4D

Kontakt oss

Copyright © 2019 Graphisoft NO. All rights reserved

Developed by sommersethdesign.no / powered by wordpress.org

MENU

Vi bruker cookies for å analysere bruksmønstre og gi deg en bedre brukeropplevelse på nettsiden vår. Du er helt anonym, fram til du eventuelt fyller ut et kontaktskjema. Da vil din e-postadresse lagres for å utføre det du ber oss om. Les mer i vår personvernerklæring