Visualisering med ArchiCAD

23. mai 2014

Wenche Buchardt har vært ArchiCAD-bruker siden 2005. Hun prosjekterer interiørløsninger for venner og familie som hobby. Wenche jobbet tidligere som journalist i Hamar Arbeiderblad, men ble alvorlig syk i 2001 og senere uføretrygdet. Via en venninne fikk hun kjennskap til ArchiCAD. Hun forteller at utforsking av programmet har fungert som medisin i en vanskelig fase i livet.

Stue 1

Wenche er av og til innom Graphisoft kontoret i Oslo for å få litt brukerstøtte. Når hun kommer innom, viser hun gjerne frem noen av de tingene hun har laget. Hun imponerer stadig med egenmodellerte objekter og spesielt med renderingene hun lager. Disse er laget kun ved bruk av ArchiCAD. Hun bruker ikke Photoshop eller noe annet fotoredigeringsprogram. Absolutt alt er gjort i ArchiCAD.

For å få til best mulig renderinger med ArchiCAD uten å ta i bruk andre visualiseringsprogrammer, har Wenche noen raske tips.

Photo rendering settings
Gå til «Photo rendering settings» og sett Resolution til 300. I settingene for «Light source» skal kun Ambient og Lamps være på. Ambient stilles til 15-20%.

Man bør bruke et bakgrunnsbilde for at det ikke skal være «dødt» utenfor vinduene. Dette legger man inn i «Background» avsnittet. Velg et bilde med riktig belysning og som er tatt horisontalt. Skalering stiller man inn slik at størrelsen blir riktig, og man kan forskyve plasseringen av bildet.

Peisestue 1

Lyssetting
Sett inn noen «General light source» lys slik:

Et lys over:
Under generelt lys velger man Light Cone Down, 3000 over takhøyde. Light intensity: 10 Inner light cones: 10 grader Light stops: 3000 under dekke Light shadow casting: Off

Og et lys under:
Under light cone up velger man -3000. Light intensety: +/-30 Inner light cones: 10 grader Light stops: 3000 over tak Light shadow casting: off

Allroom 6

Naturlig lys
Wenche mener man får det mest naturlige lyset om man setter intensitet på vindu lys mellom 5-10 med farge gul. Under innstillinger for solen kan man sette lys intensitet på mellom 35-50, farge blå. Solens posisjon blir best om man bruker september måned for å få mest mulig lys inn i rommet. Man kan også sette inn spotlights etter behov.

Overflater
Parameterne for fotorendering kan settes når du har valgt «Create preview with; Lightwork Rendering engine». Her er det mange muligheter for å sette ting som refleksjon, gjennomsiktighet etc.

Mange års bruk med ArchiCAD
Etter mange års bruk av ArchiCAD har Wenche samlet mange materialvalg og strukturer.Det krever en del tid å sette seg inn i alle mulighetene. Wenche vil fortsette å visualisere prosjekter i ArchiCAD for sine venner og kjente i fremtiden også.

Stue kjøkken 2

ArchiCAD

Kontakt oss

  • Ta en hyggelig prat med en av våre Graphisoft Norge kollegaer

    Vi tar ditt personvern på alvor. Vi trenger å lagre din informasjon for å kunne behandle forespørselen. Les mer om vårt personvern her

Copyright © 2020 Graphisoft NO. All rights reserved

Developed by sommersethdesign.no / powered by wordpress.org

MENU

Vi bruker cookies for å analysere bruksmønstre og gi deg en bedre brukeropplevelse på nettsiden vår. Du er helt anonym, fram til du eventuelt fyller ut et kontaktskjema. Da vil din e-postadresse lagres for å utføre det du ber oss om. Les mer i vår personvernerklæring