Verdens høyeste trehus skal nå bygges

19. juni 2017

Mjøstårnet som skal bygges i Brumunddal vil med sine 18 etasjer bli 80 meter høyt og dermed også verdens høyeste trehus.

Samarbeid
Prosjektet, som er tegnet i ArchiCAD, er et samarbeid mellom byggherre AB Invest AS, entreprenør HENT AS, total-underentreprenør Moelven Limtre AS og Voll Arkitekter.

Tanken bak
«Tradisjonsrikt materiale i høyteknologisk kontekst er stikkord her. Dette er et prosjekt vi alle kommer til å bli stolte av – og som vi er svært fornøyd med å ha utviklet» har markeds- og utviklingsdirektør i HENT, Knut Alstad, uttalt.

Mjøstårnet blir omtalt som et signalbygg der byggemetoden vil være helt unik. Å bruke norske tradisjoner med trevirke som byggemateriale i denne typen bygg er helt nytt.

Prosjektet skal vise hva norsk industri kan prestere med bruk av tre, og gjenspeiler også Brumunddals stolte tradisjon som trelastby. Ferdigstilt vil dette være verdens høyeste trebygg.

Målet er at det skal være et godt sted å arbeide, være hotellgjest og et godt sted å bo.

Om prosjektet
Mjøstårnet har et totalt omfang på om lag 15 000 kvm og er 18 etasjer høyt. Bygningen vil bestå av leiligheter, hotell, kontorer, restaurant og fellesarealer.

Prosjektet består av 3 deler: Selve Mjøstårnet, boliger langs Mjøsa og et mellomliggende kommunalt svømmeanlegg for Ringsaker Kommune.

Tomten som følger E6 vest for Brumunddal og har en flott beliggenhet. Det er omringet av vann på tre sider, noe som gir en fantastisk utsikt over Mjøsa og elva.

Det er en målsetting at hovedkonstruksjoner skal kunne bygges i tre, og skal holdes i naturlige trefarger. Det vil si at hovedkonstruksjonene er planlagt i limtre og at bygget skal kles med tre på alle vegger. Hovedgrunnen til dette er det «grønne skiftet» og for å bevise at tre er et materiale som kan utfordre tradisjonelle løsninger. Fasadene vil ha et stilisert og repeterende mønster som skal være inspirert av vannets bevegelse og lysets spill.

Svømmeanlegget vil ha vinduer langs tre av fasadene. Dette vil gjøre at lyset kommer inn i hele hallen og det vil være mulig å se ut over landskapet fra bassenget.

Fakta
Byggherre: AB Invest AS
Beliggenhet: I Brumundal, langs Mjøsas bredde ved utløpet til elva Brumundal.
Boliger, kontorer, hotell og svømmeanlegg.
Reguleringsplan startet opp i 2015, rammesøknad sendt desember 2016

ArchiCAD

Kontakt oss

  • Ta en hyggelig prat med en av våre Graphisoft Norge kollegaer

    Vi tar ditt personvern på alvor. Vi trenger å lagre din informasjon for å kunne behandle forespørselen. Les mer om vårt personvern her

Copyright © 2020 Graphisoft NO. All rights reserved

Developed by sommersethdesign.no / powered by wordpress.org

MENU

Vi bruker cookies for å analysere bruksmønstre og gi deg en bedre brukeropplevelse på nettsiden vår. Du er helt anonym, fram til du eventuelt fyller ut et kontaktskjema. Da vil din e-postadresse lagres for å utføre det du ber oss om. Les mer i vår personvernerklæring