Krav til maskinvare og operativsystem

ARCHICAD har med sin smarte og innovative teknologi klart å utnytte dagens maskinvare og operativsystem bedre enn noe annet BIM-program på markedet. Les derfor nøye gjennom våre anbefalinger under hvis du vurderer innkjøp av både BIM-program og maskinvare. Ta høyde for at store komplekse prosjekter som innbefatter tverrfaglig samarbeid med BIM, krever vesentlig mer av maskinvare enn prosjektering av for eksempel eneboliger.

ARCHICAD 23 eller nyere

Støttede operativsystemer

Følgende operativsystemer støttes ikke

For flere detaljer, sjekk ut Help Center artiklene i lenkene over.

NB!

NB! vær oppmerksom på at både Apple og Microsoft kan slippe nye operativsystemer som ikke nødvendigvis ARCHICAD er 100% kompatibel med. Det anbefales derfor ikke å ta i bruk nye operativsystemer før dere evt. har undersøkt informasjon om mulige problemer og støtte for dette her, eller ta kontakt med vår supportavdeling for nærmere informasjon.

CPU/Prosessor: i7 eller tilsvarende, med 4 kjerner og 8 tråder eller bedre (ARCHICAD utnytter alle kjernene i alle operasjoner). Jo høyere klokkefrekvens jo bedre.

Grafikk-/skjerm-kort: Dedikert skjermkort beregnet for spill, med minimum 2GB RAM (4GB eller mer om man skal benyttet 4K skjermer) .  OpenGL 4.0 kompatibelt kort er anbefalt (NB! ARCHICAD kan ikke kjøres på et integrert grafikkort).

Dyre Proff-CAD-skjermkort gir ikke nødvendigvis mye ekstra utnyttelse i ARCHICAD, men kan gi effekt for andre typer programmer beregnet for rendering etc. På våre egne maskiner har vi god erfaring med spillskjermkort og da GeForce-serien fra NVIDIA.

Harddisk/lagring: Vi anbefaler SSD-disker som lagringsmedium og for hvor operativsystemet og ARCHICAD installeres. Lagringsdisk for filer/prosjektdata bør ha 7200 rpm. eller bedre. Disken bør ha minst 10 GB ledig harddiskplass etter installasjonen.

Minne/RAM: Minimum 16 GB RAM, for store komplekse BIM-prosjekter som inkluderer tverrfaglig samarbeid (og/eller bruk av IFC-filer) gjerne 32GB eller mer.

BIMcloud 23 eller nyere

Vi anbefaler at installering av BIMcloud, oppsett for rutere, nettverk og brannmur gjøres av en kompetent IT-konsulent.

Operativsystem: Se her.

CPU/Prosessor: 4 kjerner og 8 tråder eller bedre (BIMcloud kan utnytte alle kjernene den får). Jo høyere klokkefrekvens jo bedre.

Harddisk/lagring: SSD-disk eller tilvarende for system og selve BIMcloud applikasjonen, mens lagring av prosjekt og biblioteksdata kan være på en vanlig HD, RAID eller lignede. For mer informasjon om lagring på RAID, virtuelle servere etc. se her.

Minne/RAM: Min. 16 GB RAM, for store komplekse BIM-prosjekter anbefales 32GB eller mer.

Grafikk-/skjerm-kort: BIM-server bruker ikke grafikkakseleratorer i skjermkortet og stiller derfor ingen spesifikke krav til dette.

Nettverk
Se her.

Har du allerede maskin eller server kan det være at den er god nok, men må da tilfredsstille de minimumskrav som settes. NB! Minimumskrav er ment for enkle prosjekter og om man kjører kun et ARCHICAD-program av gangen.

Kontakt oss

  • Ta en hyggelig prat med en av våre Graphisoft Norge kollegaer

    Vi tar ditt personvern på alvor. Vi trenger å lagre din informasjon for å kunne behandle forespørselen. Les mer om vårt personvern her

Copyright © 2021 Graphisoft NO. All rights reserved

Developed by sommersethdesign.no / powered by wordpress.org

MENU

Vi bruker cookies for å analysere bruksmønstre og gi deg en bedre brukeropplevelse på nettsiden vår. Du er helt anonym, fram til du eventuelt fyller ut et kontaktskjema. Da vil din e-postadresse lagres for å utføre det du ber oss om. Les mer i vår personvernerklæring