Kontakt oss

Krav til maskinvare og operativsystem

ARCHICAD har med sin smarte og innovative teknologi klart å utnytte dagens maskinvare og operativsystem bedre enn noe annet BIM-program på markedet. Les derfor nøye gjennom våre anbefalinger under hvis du vurderer innkjøp av både BIM-program og maskinvare. Ta høyde for at store komplekse prosjekter som innbefatter tverrfaglig samarbeid med BIM, krever vesentlig mer av maskinvare enn prosjektering av for eksempel eneboliger.

ARCHICAD 21 eller nyere

Anbefalte operativsystemer
Windows 10 (64-bit versjon)
Windows 8.1 (64-bits versjon)
• MacOS 10.12 Sierra
• Mac OS X 10.11 El Capitan

Merknader om eldre systemer
Windows 8 (64-bit-versjonen) og Windows 7 (64-bit-versjonen) er kompatible, men ikke testet av Graphisoft
Windows Vista og eldre systemer er ikke kompatible
Mac OS X 10.9 Mavericks er kompatibel, men ikke testet av Graphisoft
Mac OS X 10.8 Mountain Lion og eldre systemer er ikke kompatible

For ytterliggere informasjon om ARCHICADs krav til operativsystem, velg ønsket versjon under System Requirements.

NB! vær oppmerksom på at både Apple og Microsoft kan slippe nye operativsystemer som ikke nødvendigvis ARCHICAD er kompatibel med. Det anbefales derfor ikke å ta i bruk nye operativsystemer før dere evt. har undersøkt informasjon om dette her, eller ta kontakt med vår supportavdeling for nærmere informasjon.

CPU/Prosessor: i7 eller tilsvarende, med 4 kjerner og 8 tråder eller bedre (ARCHICAD utnytter alle kjernene i alle operasjoner). Jo høyere klokkefrekvens jo bedre.

Grafikk-/skjerm-kort: Dedikert skjermkort beregnet for spill, med minst 2GB RAM.  Kortet må være openGL 2.0- og DirectX-kompatibel (NB! ARCHICAD kan ikke kjøres på et integrert grafikkort).

Dyre Proff-CAD-skjermkort gir ikke nødvendigvis ekstra utnyttelse i ARCHICAD , men kan gi effekt for andre typer programmer beregnet for rendering etc. På våre egne maskiner har vi god erfaring med GeForce-serien fra NVIDIA.

Harddisk/lagring: Vi anbefaler SSD-disker som lagringsmedium og for hvor operativsystemet og ARCHICAD installeres. Lagringsdisk for filer/prosjektdata bør ha 7200 rpm. eller bedre.

Minne/RAM: Minimum 16 GB RAM, for store komplekse BIM-prosjekter som inkluderer tverrfaglig samarbeid (og/eller bruk av IFC-filer) gjerne 32GB.

BIM-server 21 eller nyere

Vi anbefaler at servermaskinen er en dedikert maskin og at installering av BIM-server, oppsett for rutere, nettverk og brannmur gjøres av en kompetent IT-konsulent.

Operativsystem: Windows Server 2016, Windows Server 2012 R2, Windows 10,Windows 8.1, MacOS 10.12 Sierra, Mac OS X 10.11 El Capitan. For mer utfyllende informasjon om operativsystem les mer her.

CPU/Prosessor: 4 kjerner og 8 tråder eller bedre (BIM-server kan utnytte alle kjernene den får). Jo høyere klokkefrekvens jo bedre.

Harddisk/lagring: SSD-disk eller tilvarende for system og BIM-server, mens lagring av prosjekt og biblioteksdata kan være på en vanlig HD, RAID eller lignede. For mer informasjon om lagring på RAID, virtuelle servere etc. se her.

Minne/RAM: Min. 16 GB RAM, for store komplekse BIM-prosjekter anbefales 32GB eller mer.

Grafikk-/skjerm-kort: BIM-server bruker ikke grafikkakseleratorer i skjermkortet og stiller derfor ingen spesifikke krav til dette.

Har du allerede maskin eller server kan det være at den er god nok, men må da tilfredsstille de minimumskrav som settes. NB! Minimumskrav er ment for enkle prosjekter og om man kjører kun et ARCHICAD -program av gangen. For mer informasjon om minimumskrav se, eldre versjoner av ARCHICAD /BIM-server se.

 

Copyright © 2018 Graphisoft NO. All rights reserved

Developed by sommersethdesign.no / powered by wordpress.org

MENU