Store prosjekter med ArchiCAD

29. april 2014

 

Over en periode på 30 år har AMB arkitekter AS vokst til å bli et av de største arkitektkontorene i Norge med en bred og mangfoldig portefølje, både nasjonalt og internasjonalt. Hovedkontoret ligger i Oslo og sysselsetter i dag 43 ansatte fra 20 forskjellige nasjoner. De har en filial i Riga i bestående av seks personer. Det kulturrike designteamet gir en ekstra innsikt og evne til å skape noe spesielt i hvert prosjekt.

AMB arkitekter AS har vært fornøyde ArchiCAD-brukere i 2 år. Arkitektene syns overgangen fra 2D-prosjektering med Vectorworks til 3D-prosjektering med ArchiCAD gikk fint. Spesielt drar de nytte av funksjoner for lister, skjema, utskrifter og BIM.

689-14_e_entrance_R05

Fornebu S
AMB arkitekter AS har lang erfaring med store prosjekter. Et av de siste prosjektene er Fornebu S som er det første kjøpesenteret i verden som har mottatt sertifikat for Design og Prosjekteringsfasen med høyeste miljøklassifisering «Outstanding».

Fornebu S er et BIM-prosjekt hvor også de andre involverte fagene har prosjekter i 3D. Det har blitt utvekslet filer i både IFC, DWG og PDF. For å kvalitetssikre, visualisere og analysere effektiv samhandling i prosjektet ble det også brukt Solibri Model Checker. Programmet kan gjennomføre kollisjonskontroll og regelsjekker konflikter og brudd på standarder og regler. En egen link mellom Solibri Model Checker og ArchiCAD gjør verktøyene til en sterk kombinasjon.

Underveis i prosjekteringen benyttet kontoret seg av support fra Graphisoft Norge og var fornøyd med hjelpen de fikk.

689-16_i_escalators_R02

Miljøvennlig profil
Fornebu S er et lokalsenter som skal være et handelstilbud for befolkningen på Fornebulandet og Snarøya. Senter- og næringsdelen er prosjektert i henhold til BREEAM NOR Outstanding i tillegg til passivhusstandard, mens leilighetene følger TEK 10. Senteret vil få både ladestasjoner for elbil og over 100 sykkelparkeringsplasser. Prosjektets fokus er rettet mot gode løsninger som skal bidra til høy livskvalitet og gi attraktive, funksjonelle og universelt utformede omgivelser og løsninger.

Det kreves en rekke vurderinger i forhold til materialbruk for å bli et miljøvennlig kjøpesenter. Arkitektene konkluderte med at tre var den beste løsningen for Fornebu S. Tre er det materialet med minst CO2-utslipp ved produksjon, og har kort transportvei. I tillegg symboliserer tre naturen best, og synliggjør natur- og miljøbevisstheten til besøkende. Arkitektene ønsker å oppmuntre og sette fokus mot bærekraftig utvikling for fremtidige kjøpesentre.

689-15_i_shops_R04

Universell utforming
Universell utforming under mottoet; ”Bra for alle og nødvendig for noen”, ligger til grunn for prosjekteringen. Elementer som rulletrapper, rullebånd, heiser, trapper, ramper, stasjonsområder, tekniske rom og lederlinjer ivaretar strenge krav i henhold til norsk lov.

Fornebu S består av to etasjer med parkeringskjeller, tre 2-etasjes hus og fire 3-etasjes høye boligbygg på taket av hus B og C. Hus A og B er tenkt som kjøpesentre. Bygg C er tiltenkt kontor og forretninger. Hus C planlegges over 2 plan med 3 etasjers boligblokk på taket. Veiaksen som skiller hus A fra hus B blir dekket med et glasstak og det vil fremstå som en lys og åpen «glassgate». Gaten skal benyttes som hovedinngang og hovedforbindelse mellom torget og veikrysset Snarøyveien/ Dagny Bergers vei. Det vil komme restauranter og caféer rundt torget i senterets første etasje. Slik får man mulighet til å gå direkte via spisesteder ut på torget. Spisestedene planlegges med glass både på utsiden og innvendig mot fellesareal slik en stor del av senteret føles som et innvendig torg.

– Navn på bygg: FORNEBU S
– Sted / adresse: Fornebu S, Snarøya, Gnr/Bnr 41/861
– Byggeår: 2013/2014
– Byggherre: KLP
– Arkitekt: AMB arkitekter AS
– Landskapsarkitekt: Bjørbekk & Lindheim A

689-13_e_marketplace_R03

ArchiCAD

Kontakt oss

Copyright © 2019 Graphisoft NO. All rights reserved

Developed by sommersethdesign.no / powered by wordpress.org

MENU

Vi bruker cookies for å analysere bruksmønstre og gi deg en bedre brukeropplevelse på nettsiden vår. Du er helt anonym, fram til du eventuelt fyller ut et kontaktskjema. Da vil din e-postadresse lagres for å utføre det du ber oss om. Les mer i vår personvernerklæring