Sparer tid og penger med Flexijet

23. april 2015

Arkitekt Arne Hauger fra Drammen har sett nytten av å måle opp eksisterende bygg for videre prosjektering. Graphisoft har i det siste målt opp flere bygg for kontoret ved hjelp av målesystemet Flexijet. Systemet er koblet mot ArchiCAD slik at BIM-modellen oppstår mens man måler.

Selmers gate_005

Grunnen til at Hauger har tatt det i bruk er enkel; – Det blir billigere totalt sett for kunden. Dessuten blir de mer nøyaktig dersom han som opererer utstyret vet hva han gjør, sier Hauger.

– Vi trenger ikke å bruke vår kompetanse på selve oppmålingen, og heller benytte vår tid til å skape det som skal prosjekteres. Dersom vi skal måle opp manuelt må vi benytte flere timer enn med Flexijet.

Graphisoft har blant annet målt opp en gammel enebolig som skulle rehabiliteres og ombygges. Boligen har status som verneverdig. Det er derfor viktig å dokumentere nøyaktig hva som står der nå, før man prøver å få godkjent en ombygging.

Boligen skal tilpasses en i familien som er funksjonshemmet, og det skal installeres en plattformheis fra terreng til begge etasjeplan. Det er en utfordrende oppgave og tiltaket krever at installasjonen bygges inn i et tilbygg som må passe til husets arkitektur.

Oppmåling og generering av modell tok 30 timer å lage. Begynner man riktig med en god modell vil det videre arbeidet forenkles siden man rydder bort mye usikkerhet og feilkilder.

Hauger har vært ArchiCAD-bruker i 6 år og er fornøyd med oppdragene som Graphisoft har gjort for han.

Flexijet består av et stativ, en tilt- og svivelenhet og laseravstandsmåleren Leica Disto, som måler avstander og vinkler. Dette er koblet trådløst med Bluetooth til en bærbar PC med ArchiCAD og en plug-in app.

Malmøgata 1--20

Om Arkitekt Arne Hauger:
Arkitektfirmaet ble etablert i 1976 og har opparbeidet seg omfattende erfaring med ulike prosjekter for private og offentlige oppdragsgivere over hele landet. Vår bredde og erfaring er noe som kjennetegner virksomheten. Firmaet påtar seg både større og mindre prosjekter som nybygg, tilbygg og rehabiliteringsprosjekter. Alt fra tilbygg, fritidsboliger, eneboliger, boliganlegg, næringsbygg og offentlige bygg. Virksomheten har vunnet Byggeskikkpriser i Nedre Eiker kommune og i Drammen kommune, og har også mottatt en rekke hedrende omtaler.

Malmøgata 1--13

ArchiCAD, Flexijet

Kontakt oss

Copyright © 2019 Graphisoft NO. All rights reserved

Developed by sommersethdesign.no / powered by wordpress.org

MENU

Vi bruker cookies for å analysere bruksmønstre og gi deg en bedre brukeropplevelse på nettsiden vår. Du er helt anonym, fram til du eventuelt fyller ut et kontaktskjema. Da vil din e-postadresse lagres for å utføre det du ber oss om. Les mer i vår personvernerklæring