Rampestreken

13. juni 2014

STREKEN AS har i samarbeid med Hagen Landskap gjennomført et prosjekt med nytt utkikkspunkt og tursti til toppen av byfjellet Aksla i Åndalsnes sentrum. Turen over Romsdalseggen har blitt mer og mer besøkt de siste årene og behovet for en oppgradering av deler av stien har økt.

P1020290_1

Foto: Anunatak

STREKEN AS har hatt det overordnede ansvaret for prosjektet og har tegnet alle installasjoner i stål, rampene i nedre del av stien, rekkverkene, ståltrappa og utsiktsplattformen Rampestreken. Materialvalg er for en stor del stein i kombinasjon med stål, av samme type som det Vegvesenet har tatt i bruk blant annet på Trollstigen.

Den 20 meter lange stålplattformen stikker 8 meter ut i løse lufta. Når du står lengst ute med gittergolv under beina, får du følelsen av å sveve over Åndalsnes og fjorden langt der nede. Selv folk som er vant til å ferdes i høyden, vil nok kjenne et visst sug i magen når de lener seg over det solide rekkverket ytterst ute på Rampestreken.

Veien videre består av 309 trappetrinn gjennom Båsen og videre opp til det som alltid har vært den store attraksjonen, toppen av Nesaksla. Der oppe ligger steinhytta Ottarbu.

P1020276_1

Foto: Anunatak

ArchiCAD-brukere
STREKEN AS har vært ArchiCAD-brukere siden 2004. Filutveksling med de andre fagene har de gjort med dwg-filer. Ragnhild Amundsen forteller at det ikke har vært noen spesielle utfordringer med ArchiCAD gjennom prosjektet, samarbeidet har gått fint mellom de to lokale kontorene.

Lokale krefter
Nordveggen har vært oppdragsgiver for prosjektet. Hele stien hadde en kostnadsramme på 7 millioner kroner. I tillegg til støtte fra fylkeskommunen ble prosjektet finansiert med bidrag fra lokale lag og organisasjoner.

Populær tur
Mellom 12 000 og 14 000 mennesker har gått turen over Romsdalseggen i 2013. I tillegg var det et sted mellom 4 000 og 6 000 turgåere som tok turen opp på Nesaksla i løpet av året. Nå vil det bli langt sikrere og i tillegg mer spennende og komfortabelt for de turgående.

IMG_8889

Foto: Matti Bernitz

Beliggenhet:  Åndalsnes, Rauma kommune
Oppdragsgiver:  Nordveggen
Arkitekt: STREKEN AS
Landskapsarkitekt:        HAGEN Landskap v/ Mari K. Hagen
ArchiCAD

Kontakt oss

Copyright © 2019 Graphisoft NO. All rights reserved

Developed by sommersethdesign.no / powered by wordpress.org

MENU

Vi bruker cookies for å analysere bruksmønstre og gi deg en bedre brukeropplevelse på nettsiden vår. Du er helt anonym, fram til du eventuelt fyller ut et kontaktskjema. Da vil din e-postadresse lagres for å utføre det du ber oss om. Les mer i vår personvernerklæring