Kontakt oss

Moderne hus skapes med moderne hjelpemidler

24. april 2013

Urbanhusgruppen i Haugesund har hatt stor suksess med å utvikle designhus med nytenkende løsninger som er tilpasset dagens og morgendagens individuelle behov. Konseptet bygger på at alle mennesker skal få muligheten til å bygge et designhus. Hos Urbanhus kan du kjøpe tegninger, få tegnet et hus bare for deg, eller få hele pakken med tegninger, prosjektering og bygging av huset i samarbeid med deres byggepartnere.

picture 1Morten Klungland tegner hos Urbanhus. Etter at det begynte å bli større etterspørsel etter boligene til Urbanhus, trengte de et nytt, stabilt og mer effektivt DAK-verktøy. Valget falt på ArchiCAD.

3D-modeller er viktig når prosjektene skal presenteres for kundene. Det gir et mer forståelig bilde av helheten. Kunden kan på forhånd vandre gjennom et 3D-landskap. Urbanhus (ferdighusene) er bygget opp i serier, der hver serie har alternative romløsninger, uttrykk og fasadeløsninger. Du kan derfor sette sammen ditt eget Urbanhus ved å velge de løsningene som passer best.

Gjennom deres webside med tegninger av de spreke husene, er det mange kunder som blir fasinert. Kundene vil uttrykke sin egen stil gjennom utvendige og innvendige bygningselementer, kvaliteter, former og farger. Boligen blir mer og mer en sosial utstillingsplass der vi visualiserer vår identitet. Det blir lagt vekt på at det skal være kommersielt og ikke skal være noe dyrere enn andre vanlige hus.

Tilpasser og forandrer
Arbeidet starter med at de gjør en behovsanalyse av kunden og familien for å finne ut hvilke behov og ønsker de har. Deretter blir huset tegnet, før de sender inn byggesøknad til kommunen. Når de får godkjennelsen, detaljprosjekterer de byggeprosessen og starter byggingen. Når dette arbeidet gjøres grundig har de det beste grunnlag for løpende prosjektering og gjennomføring uten store merkostnader og forsinkelser.

Som regel er kunden fornøyd med resultatet, men en stor fordel med ArchiCAD er at det er så lite arbeid som skal til for å gå inn i tegningene å forandre f. eks vindustørrelse, materialer osv. Her kan man bruke tiden på å være kreativ, og ikke timevis med tegning.

Lærerikt med kurs
Morten synes det gikk relativt raskt å sette seg inn i programmet, spesielt når man har litt kjennskap til et annet DAK-verktøy fra før av. Etter å ha vært på grunnkurs fikk man noen nye aha-opplevelser. Det er alltid ting man ikke tenker over at man kan gjøre i et program før man får det fortalt, eller leser om det. For å få enda bedre nytte av programmet blir det sikkert snart et videregående kurs også.

Bygging
Deres byggeselskap Urban Bygg står for byggingen av Urbanhus på Haugalandet. De tegner også for andre byggmestere rundt om i landet, og jobber i disse dager med å komme i kontakt med flere lokale snekkere og byggeselskaper som kan og vil være med å utvikle Urbanhus på sitt hjemsted.

picture 4

ArchiCAD

Copyright © 2019 Graphisoft NO. All rights reserved

Developed by sommersethdesign.no / powered by wordpress.org

MENU