Kontakt oss

Metropolis Arkitektur & Design AS

25. april 2013

Metropolis Arkitektur & Design AS er et interiørarkitektkontor som ble etablert ved årsskiftet 2000/2001 og som har 22 fulltidsansatte. De legger ned tid og krefter på faglig og personlig utvikling, noe som betyr at de har en stab med motiverte og oppdaterte medarbeidere, med fokus på kundetilfredshet og brukernes behov. For Metropolis er innlevelsen, forståelsen og samarbeidet med byggherren og brukerne det vesentlige i enhver oppgave. De er opptatt av å være lydhøre i dette samarbeidet da det er brukerne og byggherren som kjenner rammer, forutsetninger som er avgjørende for å få til en bra prosess og et godt sluttprodukt.

mezzanin_+_1_etg

Indekshuset – Industriens og eksportens hus
Det nyeste prosjektet til Metropolis er det nyrenoverte Indekshuset på Solli plass, som Aberdeen Property Investors AS flyttet inn i ved årsskiftet 2009. Lokalene har Oslos flotteste utsikt, som kan nytes i alle retninger. De nye lokalene fremstår etter oppdragsgivers ønske som lyse, ryddige og med høy kvalitet. Et iøynefallende atrium med nytt trappeløp, som strekker seg gjennom alle Aberdeens 5 etasjer, er med på å særprege bygget, der fondveggen bak resepsjonen bryter seg opp og frem. Det har vært viktig å ivareta byggets arkitektur og karakter fra 1964. I pause- og oppholdssoner har Metropolis lagt inn ulike friske innslag av farger og interiørelementer. Det er lagt stor vekt på belysningsdesign og andre detaljer i dette prosjektet. Prosjektet er gjennomført i samarbeid med Mellbye Arkitekter AS.

Index_huset_13Quadraturen
Et annet stort prosjekt Metropolis har jobbet med i det siste er Quadraturen. Kvartalet, kjent som Posthuset, har blitt gjort om til fremtidens by-boliger, med noe næring som butikker, spisesteder etc. i samme bygg. Komplekset består av 210 leiligheter, fra 30-150 m2, med hovedvekt av mindre leiligheter. Takhøyden i de fleste leilighetene er på ca. 5 meter. Dette er utnyttet ved å gi de minste leilighetene en mesanin, hengt opp i stålwire. De originale vinduene fra 1920 slipper inn mye lys, og gir leilighetene et luftig preg med stor romfølelse. I løsningen av interiøret har Metropolis jobbet med alle detaljer, slik at integrerte løsninger på bad, kjøkken og garderobe skal føye seg inn i helheten i leiligheten og oppta minst mulig plass.

Godt samarbeid med ArchiCAD
Metropolis har jobbet med ArchiCAD i over 8 år, og samarbeider ofte med andre arkitektkontor på prosjektene sine. Filutveksling går greit, uansett hvilket DAK-program samarbeidspartneren bruker, men i prosjekter der det har blitt brukt ArchiCAD, har Metropolis kunnet benytte seg av grunnlaget fra arkitektenes modellfil. An-Magritt, DAK-ansvarlig i Metropolis, synes det er lettere å samarbeide med kontor som jobber i 3D i forhold til å jobbe videre på 2D-filer som kan føre til dobbeltarbeid i prosjektet.

I arbeidet med statsministerboligen samarbeidet Metropolis med RiK Arkitektur, som også bruker ArchiCAD 12, og de har gode erfaringer med å jobbe sammen i 3D. Teamwork-funksjonen i ArchiCAD har fungert bra til dette prosjektet og har også vært nødvendig når flere skulle jobbe på det samme prosjektet.

ArchiCAD

Copyright © 2019 Graphisoft NO. All rights reserved

Developed by sommersethdesign.no / powered by wordpress.org

MENU