Mer effektiv arbeidsdag

04. februar 2014

BC Arkitektur har hatt kontor i Tromsø i over 40 år og har vært ArchiCAD-brukere i over 10 år. De ansatte som prosjekterer i ArchiCAD følte at de ikke utnyttet potensialet i programmet helt og tok derfor kontakt med Graphisoft Norge for å få hjelp.

Comfort Hotell Xpress, TromsøEtter å ha hoppet over fra ArchiCAD 10 til 16 ønsket de derfor et spesialtilpasset kurs i Tromsø for de 5 prosjekterende arkitektene. Hovedsakelig ønsket de en oppdatering på arbeid med BIM og IFC.

«Siden vi ikke har hatt noe særlig kursing ender vi opp med å bruke manuelle verktøy og der vi ikke vet hva vi skal gjøre bruker vi 2D-streker og fyll. Vi har prosjekter i alle faser og opplever at ArchiCAD fungerer både i skissefaser og arbeidstegningsproduksjon, men vi ønsker å kunne jobbe mer effektivt og utnytte funksjonene i programmet bedre for å produsere intelligente tegninger i stedet for at mye blir manuelt. I og med at flere personer jobber på samme fil skjer det også ofte at man i farten lager egne lagstrukturer og lag og filene blir rotete og uoversiktlige», sier arkitektene på kontoret.

Etter en prat med Graphisoft Norge ble det satt av 2 arbeidsdager til kurs med opplæring innen BIM, IFC og Teamwork funksjonen i ArchiCAD. En av fordelene med spesialtilpasset kurs er at deltakerne kan stille spørsmål underveis. Det var meget givende og en klar fordel syns kursdeltakerne.

«I etterkant av kurset har vi hatt umiddelbar nytte av det i prosjekteringssammenheng. På grunn av kurset stilte vi sterkere enn mange av de andre rådgiverne og kunne definere problemstillinger vedrørende IFC-overføringer klarere. Vi vil absolutt vurdere flere spesialtilpassede kurs i fremtiden,» er tilbakemeldingen fra arkitektene.

Behov for spesialtilpasset opplæring
«Vi opplever en økende etterspørsel av spesialtilpassede kurs og tjenester. Blant annet stiller nå mange entreprenører og byggherrer krav til BIM og bruk av IFC i prosjekteringen. Dette setter større krav til strukturering og arbeidsmetodikk hos våre kunder,» sier Frode Saltkjelvik, teknisk sjef hos Graphisoft Norge.

Spesialtilpassede kurs for alle
Graphisoft Norge tilbyr et omfattende kursprogram i egne lokaler på Majorstua i Oslo. Alle kursene kan også holdes ute hos kunder i hele landet og eventuelt spesialtilpasses etter behov. Våre tekniske konsulenter tar kortere og lengre opplærings- eller prosjektrelaterte oppdrag ute hos våre kunder. Alle våre kursholdere har reell prosjekteringserfaring i fra arkitektkontor og har holdt kurs i mer enn 10 år.

ArchiCAD

Kontakt oss

Copyright © 2019 Graphisoft NO. All rights reserved

Developed by sommersethdesign.no / powered by wordpress.org

MENU

Vi bruker cookies for å analysere bruksmønstre og gi deg en bedre brukeropplevelse på nettsiden vår. Du er helt anonym, fram til du eventuelt fyller ut et kontaktskjema. Da vil din e-postadresse lagres for å utføre det du ber oss om. Les mer i vår personvernerklæring