Holmen i Risør

25. april 2013

Kritt Arkitekter AS ble etablert i 1997 og har gjennomført flere store prosjekter. Nylig vant de den inviterte prosjektkonkurransen om utbygging av Holmen utenfor Risør sentrum sammen med Østengen og Bergo AS. Utfordringen var å finne et godt plangrep for den fjerde veggen i indre havn. Øya Holmen ligger sentralt i Risør havn og skal etter planen få boliger og hotell i tillegg til fiskemottaket som er under gjenoppbygging etter en brann.

kveldsholme

Kontakt med byen
Risør er kjent som den hvite by ved Skakerak, og Kritt mener det også burde gjenspeile prosjektet på Holmen. Med forsiktig bruk av byens opprinnelige jordfarger på inngangspartier, inntrukne felt og noen detaljer medvirker det til å skape et rikt og interessant visuelt helhetsbilde. Holmen representerer en unik sentrumsnær sjøtomt med vakker utsikt både til byen, skjærgården og Skagerak. Målsetningen for prosjektet er å skape et sted med lokal og historisk forankring samtidig som det reflekterer vår tid på en positiv måte. Tomtens kvaliteter foredles og utvikles i samklang med byen. Risørs sjarm og særpreg overføres og tolkes på en ny og moderne måte. Det er viktig å skape en levende bydel med aktiviteter og funksjoner som underbygger dette.

Lang erfaring med ArchiCAD
Kritt Arkitekter AS har prosjektert i ArchiCAD siden 1996. Med ArchiCAD gikk de fra 2D til 3D-prosjektering. Det var enkelt, raskt og effektivt å bytte til ArchiCAD i forhold til andre programmer som da var tilgjengelige. Samarbeid med andre fungerer enkelt og greit. Det er svært sjelden spørsmål om programvare ved utveksling av filer med andre konsulenter som benytter AutoCAD. Kritt har merket en økt etterspørsel etter prosjektering med BIM og IFC fra entreprenører og etterspørsel etter modellfiler som grunnlag for mengdeberegninger. Kritt mener de også sparer tid ved å prosjektere i ArchiCAD fordi elementbasert 3D-prosjektering er raskere og mer rasjonelt enn 2D-tegning.

ArchiCAD

Kontakt oss

Copyright © 2019 Graphisoft NO. All rights reserved

Developed by sommersethdesign.no / powered by wordpress.org

MENU

Vi bruker cookies for å analysere bruksmønstre og gi deg en bedre brukeropplevelse på nettsiden vår. Du er helt anonym, fram til du eventuelt fyller ut et kontaktskjema. Da vil din e-postadresse lagres for å utføre det du ber oss om. Les mer i vår personvernerklæring