Kontakt oss

FUTURO gjenskapt i ArchiCAD

14. mars 2016

Jeg satt en kveld og så på TV-showet George Clarkes Amazing Spaces der han viste et merkelig UFO-lignende hus i glassfiber og jeg kunne ikke få det ut av hodet. Jeg begynte å forske på det og fant et par nettsteder med mye informasjon om Futurohuset. Jeg ble enda mer fascinert og tenkte; hvorfor ikke lage en ArchiCAD-modell av det? Jeg ville se hvordan jeg kunne modellere det videre i ArchiCAD, og ​​om det kunne fungere i en OpenBIM sammenheng med sånne komplekse former.

Futuro original

I løpet av få timer hadde en ArchiCAD-modell som jeg hotlinket noen ganger inn i en terrengmodell og lagde noen renderinger. Det fungerte bra, men modellen var ganske enkel. Jeg fortsatte og laget en ny modell som var mye mer detaljert. Denne modellen lagret jeg som en BIMxPro-fil også som er nedlastbar fra: bimx.graphisoft.com (søk på Futuro). Alle renderinger er fra ArchiCAD18, uten ytterligere bearbeiding.

Futuro 28-4-15 Interiørkutt

Futurohuset ble designet av den finske arkitekten Matti Suuronen i 1968, opprinnelig som en skihytte, og gjenspeiler periodens tro på teknologi og erobring av verdensrommet, enestående økonomisk vekst og økt fritid. Det ble designet for å være raskt å varme opp og lett å bygge i ulendt terreng. Sluttresultatet var et universelt, transporterbart hjem som kunne bli masseprodusert og plasseres i nesten alle miljøer.

Futuro2,5 30-3-15

Futurohuset ble produsert av Polykem Ltd i Finland, men også på lisens i mange land rundt om i verden. Omtrent 60-100 hus ble laget, og mange eksisterer fortsatt. Man finner også ett i Norge i nærheten av Larvik. Oljekrisen i 1973 gjorde at råvarene ble triplet i pris, så det var ikke økonomisk mulig å fortsette produksjonen.

Mer informasjon: www.thefuturohouse.com

Futuro2 31-3-15

Matti Suuronen (14. juni 1933 – 16. april 2013) var en finsk arkitekt, uteksaminert fra Helsinki University of Technology i 1961. Han grunnla sitt eget firma, Casa Finlandia i Espoo. Han er internasjonalt kjent for å designe bygninger ved hjelp av armert plast, spesielt Futuro og Venturo husene. Et sentralt element i hans typiske design var å skape prefabrikkerte glassfiberelementer som senere kunne settes sammen til komplette strukturer.

ArchiCAD

Copyright © 2019 Graphisoft NO. All rights reserved

Developed by sommersethdesign.no / powered by wordpress.org

MENU