Enklere og mer effektiv prosjektering

25. april 2013

I Os utenfor Bergen ligger et mellomstort arkitektkontor med 19 ansatte. Daglig leder Lars Christensen sier at ABO har som målsetning å samarbeide nært med byggherren og hans representanter for å kunne skape gode resultater når det gjelder estetikk, prosess, funksjon, planløsning og økonomi.

ABODa ABO Plan & Arkitektur på nyåret 2008 bestemte seg for å se etter et nytt tegneverktøy, var det nettopp disse kriteriene som lå til grunn ved deres evaluering. Samtidig skulle de ha et tegneverktøy som kan kommunisere godt med andre ledende verktøy fra fagområder som VVS, elektro, stål og betong.

Etter å ha brukt våren til å samle informasjon og erfaringer om de mest brukte verktøyene på det norske markedet, falt valget til slutt på ArchiCAD. 11 lisenser ble kjøpt inn før sommerferien inkludert vedlikeholdsavtale og support. Da ferien var over, arrangerte Graphisoft grunnkurs for 12 motiverte arkitekter og tekniske tegnere i ABO sine lokaler. Tilbakemeldingene på kurset var bra, ”Helt perfekt!” uttalte en av kursdeltakerne.

Den største forskjellen fra måten de brukte DAK på tidligere er det enkle brukergrensesnittet i ArchiCAD. Det gjør det enkelt å lage 3D-tegninger og man sparer mye tid ved å få arbeidstegninger og møblerte tegninger noen få tastetrykk senere. Et av de første prosjektene til ABO er en 6 etasjes bygning som skal bygges om og innredes til leiligheter. Det skal også leveres presentasjonstegninger i 3D av innredningen.

ABO har store forventninger til ArchiCAD bl.a når det gjelder å utveksle data med andre programmer i formatene IFC, DWG, DXF osv. Erfaringene med denne type filutveksling er så langt bra.

Ifølge daglig leder Lars Christensen har oppstarten med ArchiCAD vært en spennende prosess for de ansatte i ABO. Erfaringene så langt har vært gode, ArchiCAD er lett og morsomt å bruke. Kommandoene fra AutoCAD sitter fortsatt godt i fingrene og lager krøll innimellom, men slik vil det nok alltid være når en bytter program.

ArchiCAD

Kontakt oss

Copyright © 2019 Graphisoft NO. All rights reserved

Developed by sommersethdesign.no / powered by wordpress.org

MENU

Vi bruker cookies for å analysere bruksmønstre og gi deg en bedre brukeropplevelse på nettsiden vår. Du er helt anonym, fram til du eventuelt fyller ut et kontaktskjema. Da vil din e-postadresse lagres for å utføre det du ber oss om. Les mer i vår personvernerklæring