Effektivt med ArchiCAD Teamwork

25. april 2013

Stein Halvorsen vant anbudskonkurransen om ny brannstasjon i Tromsø med prosjektet På tå hev i samarbeid med Bjørn Bygg AS. Den nye brannstasjonen skal erstatte stasjonene i sentrum og i Tromsdalen. Prosjektet omfatter bygging av vognhall, verksted, kontorer, garderober, lager samt parkeringsplass. Prosjektet hadde oppstart på byggeplass mai 2009 og skal ferdigstilles i løpet av høsten 2010. Tromsø Kommune ønsket et tidsriktig bygg som skal bidra til å heve områdets kvalitet som en del av den bymessige strukturen. Juryen vurderte Stein Halvorsens prosjekt som et enkelt og robust konsept med kontroll på størrelser og detaljer.

Troms__Brannstasjon

Enorme tidsbesparelser i Teamwork 2
De første strekene på prosjektet ble tegnet i ArchiCAD 12 for ett år siden. Det var en stor fordel å flytte over på den nye Teamwork 2 funksjonen i ArchiCAD 13 på grunn av de enorme tidsbesparelsene man oppnår, sier Jonas Aarre Sommarset. Dessuten var vi i en fase av prosjektet der vi ikke hadde spesielt mye tid til overs og byggeplassen pustet oss i nakken og tegningene ble satt i produksjon nesten umiddelbart etter de var sendt ut.

På den gamle Teamwork-funksjonen kunne det i løpet av en dag gå med så mye som en time eller mer per person bare på å venting. Det tok tid og sende/motta forandringer, bytte arbeidsområde og ikke minst å organisere hvem som skulle ha hvilket arbeidsområde. Dette var ikke lett med tre personer som jobber veldig mye om hverandre. En del arbeid ble stående på vent, bare fordi de ventet på at en av de andre skulle bli ferdig med noe annet som okkuperte det samme arbeidsområdet. Dessuten var den gamle Teamwork-modulen veldig ustabil, de hadde mange krasj og filer som ble korrupte.

Da Jonas fikk vite at ArchiCAD 13 skulle komme med ny Teamwork-funksjon skjønte han at dette måtte de få byttet til så fort som mulig for å få stoppet sløsingen av tid og heller prøve å opparbeide en litt større buffer av tid i forhold til byggeplassen.

Rask omstilling med den nye Teamwork-funksjonen
Det er ikke ofte man kan bruke uttrykket «det er som natt og dag» om oppdateringer av teknologi nå til dags, sier Jonas. Organiseringen av arbeidsområder går vanvittig mye raskere og mer effektivt. Det var veldig enkelt å sette seg inn i og omstillingen gikk raskt og smertefritt. Det tok ikke mange dagene før det føltes helt naturlig å jobbe med den nye Teamwork. Bare det at det ikke lenger er noen funksjoner som krever «Exclusive Access» har gjort en stor forskjell alene.

Det eneste vi har merket oss er at man bør være bevisst på å bruke «Release All» knappen når man går for dagen, sånn at man ikke okkuperer områder som andre kan trenge å ha tilgang til mens man ikke er på jobb. Det må også sies at det hender innimellom at ArchiCAD tilsynelatende henger i noen minutter etter at man har tatt en «send/motta», spesielt når det er større endringer som blir sendt/mottatt. Dette til tross for at selve send/motta-prosessen går unna rimelig raskt.

Det har gått veldig greit å sette seg inn i den nye Teamwork-funksjonen på egenhånd. Oppsett av BIM-server har vært litt kronglete, men mest på grunn av at vi ikke helt har visst hvordan det skulle gjøres på serveren vår. Etter litt prøving og feiling klarte folkene hos Garnes Data å løse problemet.

ArchiCAD

Kontakt oss

Copyright © 2019 Graphisoft NO. All rights reserved

Developed by sommersethdesign.no / powered by wordpress.org

MENU

Vi bruker cookies for å analysere bruksmønstre og gi deg en bedre brukeropplevelse på nettsiden vår. Du er helt anonym, fram til du eventuelt fyller ut et kontaktskjema. Da vil din e-postadresse lagres for å utføre det du ber oss om. Les mer i vår personvernerklæring