BIM-objekter

26. april 2013

Etterspørselen etter parametriske og intelligente BIM-objekter blir stadig større fra arkitekter, interiørarkitekter og møbelprodusenter. ArchiCADs objektteknologi er enestående og gjør at objektene er mer parametriske, de har flere innstillingsvalg og et mye enklere brukergrensesnitt enn hos konkurrerende program.

1Vi i Graphisoft erfarer og ser nytteverdien i å tilrettelegge for at arkitekten enkelt skal kunne laste ned BIM-objekter. Dette har vi lagt stor vekt på i ArchiCAD 16 hvor vi lanserer BIMcomponents.com. BIMcomponents.com er en felles portal der arkitekter, designere og interiørarkitekter kan dele og laste ned BIM-objekter. Portalen har en link direkte fra ArchiCAD som gir designere over hele verden tilgang til tusenvis av BIM- objekter. Se nederst på bildet til høyre.

 

 

 

 

 

 

BIMcomponents er gratis og utviklerne av portalen sjekker alle objekter som blir lagt ut slik at de er laget på riktig måte og ikke inneholder scriptfeil.

2

Graphisoft Norge har utviklet mange BIM-objekter for møbelprodusenter de siste årene. I år har vi lagd objekter for bl.a. Fora Form, LK Hjelle, Securo og Bano. Med over 50 % av det norske arkitektmarkedet ser leverandørene et stort markedsføringspotensiale i det å få utviklet BIM-objekter. BIM-objektene kan brukes direkte i prosjektene slik at 3D-modeller, tegninger og presentasjoner blir mer informative og detaljerte.

 

3Fora Form
Fora Form er den møbelleverandøren vi har laget flest BIM-objekter for. De har oppdatert biblioteket sitt to ganger og ser på det å ha BIM-objekter som en stor fordel. Har man først fått laget BIM-objektene er det ikke kostbart å oppdatere objektene dersom det kommer nye modeller. Fora Form har valgt å bruke egendefinerte materialer, hvilket er fullt mulig, men man kan også velge å bruke materialene som følger ArchiCAD. På bildet under ser man hvor enkelt det er å endre materiale på objektene i programmet.

«Som produsent er Fora form helt avhengig av å kunne tilby interiørarkitekter og arkitekter det verktøyet de trenger for å kunne planlegge våre produkter inn i sine prosjekter. Vi har i den forbindelse gjennom flere år samarbeidet med Graphisoft Norge og tidligere Arktis as. Vi føler oss i svært trygge hender når vi overlater hele prosessen med å utvikle GDL-objekter til dem. Deres underleverandører har vist seg å være svært pålitelige og nøyaktige», Ingunn Sørheim Interiørkonsulent Fora Form.

 

 

5LK Hjelle
LK Hjelle valgte å lage BIM-objekter av nesten hele sortimentet sitt. Noen av møblene deres kommer som stol, 2-seter eller 3-seter. Vi har derfor valgt å lage et objekt med flere valg. Dette er noe konkurrerende program ikke kan. Vi kan levere BIM-objektene med produsentens materialer, logo og ønskelige innstillinger. På bildet til høyre vises et objekt fra LK Hjelle med logo ved siden av stolens visningsbilde.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7Bano – Leverandør av baderomsløsninger
Viktigheten med å kunne ha flere innstillinger var stor for Bano da de skulle lage BIM-objekter. Bano leverer baderomsløsninger for eldre og andre med spesielle behov, så BIM-objektene måtte derfor være funksjonelle i form av høydejustering, valget om å skru armlene og støttehåndtak av/på etc.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10

Securo – leverandør av FB Firebreather takfotventiler
Securo hadde spesifikke krav til sine BIM-objekt. Objektene hadde bl.a. ulik brannklasse, flere størrelser slik LK Hjelle hadde samt et ønske om produktartikkelnummer i settingsboksen til objektene.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Med ArchiCADs unike objektteknologi var dette noe vi klarte å tilfredsstille. Graphisoft Norge har også utviklet BIM-objekter for diverse andre møbelleverandører. Noen av disse er Variér, Håg, Helland og Fjordfiesta.

BIM objekter

ArchiCAD, BIM-objekter

Kontakt oss

Copyright © 2019 Graphisoft NO. All rights reserved

Developed by sommersethdesign.no / powered by wordpress.org

MENU

Vi bruker cookies for å analysere bruksmønstre og gi deg en bedre brukeropplevelse på nettsiden vår. Du er helt anonym, fram til du eventuelt fyller ut et kontaktskjema. Da vil din e-postadresse lagres for å utføre det du ber oss om. Les mer i vår personvernerklæring