Bergen Tinghus BIM-modelleres

25. april 2013

Statsbygg er i gang med å planlegge rehabilitering og restaurering av Bergen tinghus for å tilpasse bygningen mer funksjonell drift av Bergen tingrett og Nordhordland tingrett.

bergen tinghusGraphisoft Norge har på oppdrag fra Statsbygg utarbeidet en BIM-modell av Bergen tinghus som skal benyttes som prosjekteringsverktøy i prosessen. Modellen er laget på bakgrunn av eksisterende arbeidstegninger fra 1933 av arkitekt Egill Reimers. Modellen er også korrigert ut i fra 3D-laserskanning av tinghuset i aktuelle områder, blant annet for å kartlegge etasjehøyder, veggtykkelser og tykkelser på dekker.

BIM benyttes for å få en bedre samhandling i prosjektet og hjelper til å koordinere, gi oversikt, sikre samhandling og fleksibilitet på tvers av fagområdene, og å forenkle arbeidsprosessene mellom aktørene.

 

ArchiCAD

Kontakt oss

Copyright © 2019 Graphisoft NO. All rights reserved

Developed by sommersethdesign.no / powered by wordpress.org

MENU

Vi bruker cookies for å analysere bruksmønstre og gi deg en bedre brukeropplevelse på nettsiden vår. Du er helt anonym, fram til du eventuelt fyller ut et kontaktskjema. Da vil din e-postadresse lagres for å utføre det du ber oss om. Les mer i vår personvernerklæring