Enestående bilder og filmer med Twinmotion

Twinmotion (basert på UnrealEngine fra Epic Games) er et intuitivt 3D og visualiseringsprogram for alle som ønsker å skape høykvalitets renderinger i form av bilder, video og panoramaer.

Med direkte kobling mot programmer som Archicad, Revit, SketchUp Pro, RIKCAD og Rhino kan du enkelt integrere Twinmotion med ditt foretrukkede arbeidsverktøy. Programmet støtter en rekke formater for import av både objekter, terreng, materialer og IES-lys som gjør det fleksibelt og brukervennlig å arbeide med. Et Innholdsrikt bibliotek følger med programmet, der du også har mulighet til å lagre importerte elementer slik at du enkelt får tilgang til disse i alle prosjekter.

Les mer om Twinmotion her.
Les mer om alle nyhetene i Twinmotion 2021 her, eller se opptak av vårt gratis Twinmotion 2021 webinar her.

Slik laster du ned Twinmotion 2021

Direkte kobling mellom Archicad og Twinmotion

Med Twinmotion kan du overføre 3D-modellen din ved å trykke på en knapp! Med Direct Link plug-in unngår du arbeidet med å eksportere og importere filer mellom programmene. Sammenkoblingen mellom Archicad og Twinmotion gjør at du kan oppdaterer modellen når du vil. Denne sammenkoblingen fungerer på samme måte med blant annet Revit, SketchUp og Rhino. Hvis du bruker annen programvare, støtter Twinmotion FBX-, SKP-, C4D-, 3DS- og OBJ-format. Du kan også importere terreng-filer gjennom formater som TXT, XYZ, PNG og R16.

Fotorealistiske materialer

Med et tilhørende bibliotek spekket med høykvalitets teksturer og materialer kan du enkelt forvandle modellen din. Ved å bruke drag-and-drop ser du i realtime hvordan prosjektet ditt utvikler seg. Gjennom samarbeid med kjente leverandører som blant andre Quixel, Xfrog og Axyz-design kan du importere fotorealistiske elementer til prosjektet ditt. Som Twinmotion-bruker får du gratis tilgang til alle megascannede materialer og objekter i Quixels bibiotek.

Skap mer liv i prosjektet

Skap mer liv i prosjektet ditt med trær, gress og busker som beveger seg i takt med vinden. En nyttig funksjon er at du kan «male» på vegetasjonselementer eller gjennom et tastetrykk fordele vegetasjon på et bestemt område. Disse elementene vil da automatisk formes etter terrenget ditt. Du kan også enkelt formidle hvordan trær vil vokse over tid.

Med Twinmotions vegetasjonsobjekter vil du raskt og enkelt få stor variasjon i miljøet ditt da programmet beregner plasseringen av disse i en tilfeldig plassering med en tilfeldig algoritme gjentatte ganger.

Lag et realistisk miljø med mennesker og kjøretøy

Du har et stort utvalg mennesker, dyr og kjøretøy du kan bruke for å gjengi et levende miljø. En smart-funksjon lar deg sette ut grupper med mennesker som vil få en variasjon hver gang du plasserer de ut i miljøet.

For å få kjøretøy, mennesker og andre elementer til å bevege seg kan du enkelt tegne en linje som bestemmer deres bevegelsesmønster. I denne funksjonen har du også innstillinger for å tilpasse alt fra for eksempel antall mennesker på et område til type bekledning.

Illustrer med vær og vind

I motsetning til mange andre visualiseringsprogrammer der man velger en statisk værtype, kan man i Twinmotion enkelt justere både vær og sesong i realtime. Illustrer alt fra en kald vinterdag med mye snøfall til en fin solskinnsdag. Du kan fritt velge plassering av solforhold samt endre måneder og tid på døgnet og se resultatet umiddelbart.

Skap stemning med ulike filtre

Skap nøyaktig den stemningen du vil formidle i bilder og video gjennom et stort utvalg filtre som for eksempel sepiatoner, kobbertoner eller sort-hvitt. Du har også valget mellom mer klassiske filtre som blue print, clay render og skissetegninger. Twinmotion gir deg friheten til å presentere prosjektet akkurat slik du ønsker.

Illustrer prosjektene gjennom film og VR

 

Med samme metode som fotografer og filmskapere jobber, kan du selektivt markere detaljer i prosjektet ditt med kort dybdeskarphet. Det som er nærmest deg kan være skarpt, og det lenger borte er uskarpt mot horisonten.

Du velger deretter hvordan du vil dele prosjektet ditt. Twinmotion lar deg velge mellom flere forskjellige typer eksport. Du kan lage bilder, panorama, 360-video, lage videoer eller lagre i ethvert VR-hodesett.

Twinmotion 2020 støtter også formatet BCF, BIM Collaboration File. Dette betyr at du kan legge på spørsmål som «post it notes» i Twinmotion direkte i 3D-visningen. Det kan være lurt å endre farge, flytte en plante eller pusse om. Disse spørsmålene kan deretter sendes tilbake direkte til projektoren, og de havner på rett sted i BIM-verktøyet.

Twinmotion er et veldig bra visualiseringsverktøy som er enkelt å ta i bruk uten veldig mye opplæring. Plug-in mellom Archicad og Twinmotion effektiviserer arbeidet og gjør at endringer er veldig lett å få til uten noe styr. Fordelene med Twinmotion er at man kan endre tid på dagen, solforholdene og sesonger når man skal vise kunder hvordan solforholdene er samtidig som det gir mer realistiske visualiseringer.

Jakob Rögnvaldsson, 3D Designer BA, Scenario Interiørarkitekter

Twinmotion har optimal brukervennlighet, er lett å lære, samt at det er ekstremt kostnadseffektivt. Med Archicad plug-in går Twinmotion hverdagen mye lettere i og med at endringer gjøres lett og veldig oversiktlig i forhold til arbeidet du jobber med. Det sparer oss fra å gjøre jobben to ganger. Alt kan linkes og endres etter hvert som prosessen går videre. Vi kan levere bilder og animasjoner innenfor et tidsaspekt som før ikke var løselig. En fordel med Twinmotion er pre-installerte mennesker og objekter sparer oss for mye tid på modellering av eksterne objekter som vi hadde brukt masse tid på tidligere.

Terje Thorsen, Moelven

 


Kontakt oss

  • Ta en hyggelig prat med en av våre Graphisoft Norge kollegaer

    Vi tar ditt personvern på alvor. Vi trenger å lagre din informasjon for å kunne behandle forespørselen. Les mer om vårt personvern her

Copyright © 2021 Graphisoft NO. All rights reserved

Developed by sommersethdesign.no / powered by wordpress.org

MENU

Vi bruker cookies for å analysere bruksmønstre og gi deg en bedre brukeropplevelse på nettsiden vår. Du er helt anonym, fram til du eventuelt fyller ut et kontaktskjema. Da vil din e-postadresse lagres for å utføre det du ber oss om. Les mer i vår personvernerklæring